Het Vrouwelijk Orgasme, Wat is het precies en hoe werkt het?

Het vrouwelijk orgasme, het is en blijft een boeiend thema. Want ondanks dat er veel over gezegd en geschreven is, blijft het altijd een onderwerp van gesprek. En ondanks dat we bij Willie.nl veel artikelen verkopen die het vrouwelijk orgasme teweegbrengen, hebben we het orgasme zelf eigenlijk nog nooit goed besproken. Vanaf nu komt daar eindelijk verandering in, te beginnen met een korte en heldere uitleg over hoe het vrouwelijk orgasme eigenlijk tot stand komt.

Waarom krijgen vrouwen een orgasme?


De vraag hoe een vrouwelijk orgasme werkt, begint natuurlijk met de vraag waarom vrouwen een orgasme krijgen. Het mannelijk orgasme is namelijk functioneel voor de voortplanting. Bij vrouwen is dit niet het geval, deze kunnen zich ook voortplanten zonder een orgasme te hebben. Toch is het hebben van een orgasme weldegelijk belangrijk voor de voortplanting van de mens. Het orgasme van de vrouw speelt namelijk een stimulerende rol in het seksleven. En het seksleven heeft automatisch weer invloed op de voortplanting. We kunnen dus wel stellen dat de primaire reden van het vrouwelijk orgasme, de voortplanting is.

Hoe werkt het precies?


Als de vrouw tot een orgasme komt, zijn er een aantal dingen voorafgegaan in het lichaam. Het orgasme van de vrouw begint vaak met de stimulatie van de g-spot of de clitoris (hier vind je alles over hoe de vrouw een orgasme krijgt). Als deze stimulatie langere tijd doorgaat, stroomt er meer bloed naar de vagina, en zwellen de tepels clitoris en binnenste schaamlippen op. Ook nemen de ademhaling, hartslag en lichaamstemperatuur toe. Dit alles zorgt ervoor dat elke aanraking nog gevoeliger wordt en de opwinding toeneemt. Tijdens hoogste punt van opwinding, trekken spieren ronde de vagina, baarmoeder, urinebuis en anus zich samen. De combinatie van deze samentrekkende spieren noemen we het vrouwelijk orgasme. Leuk weetje: Het orgasme van de vrouw duurt langer dan die van de man!

Is het goed voor je gezondheid?


We zullen maar gelijk met de deur in huis vallen: Het orgasme is inderdaad goed voor de gezondheid. Het is namelijk zo dat er tijdens het orgasme allerlei stoffen in het lichaam vrijkomen. De stof oestrogeen voedt bijvoorbeeld de huid en je haar en endorfine en oxytocine maken een vrouw gelukkiger. Omdat je tijdens na een orgasme volledig ontspant gaat bovendien je bloeddruk omlaag. En last but nog least, tijdens het orgasme train je ook nog eens je spieren. De belangrijkste hierbij is de bekkenbodemspier die ervoor zorgt dat de vagina strakker wordt en het orgasme intenser. Op meerdere manieren is een orgasme dus goed voor je gezondheid. Een extra reden dus om extra veel orgasmes te beleven.

Nu je weet hoe een orgasme precies werkt, is het wellicht ook leuk om te weten hoe je tot een orgasme komt. Je kunt het lezen in Hoe kan je als vrouw een Orgasme krijgen?.