Hoe kan je als vrouw een Orgasme krijgen?

De werking van het orgasme hangt dus met veel factoren samen. En de manier waarop een vrouw tot een orgasme komt, verschilt ook. De ene vrouw komt namelijk tot een orgasme als de clitoris gestimuleerd wordt. Een ander komt klaar van g-spot stimulatie. Er zijn zelfs vrouwen die tot een orgasme komen van zoenen of aanrakingen. Iedere vrouw ervaart dus een ander orgasme. Toch zijn er wel duidelijke manieren om tot een orgasme te komen.

Stimulatie van de Clitoris


Grootste deel van de vrouwen komt door stimulatie van de clitoris. Stimulatie van de clitoris is ook de meest gangbare manier van stimuleren omdat je de clitoris duidelijk kunt voelen en zien. Omdat de clitoris langer is dan het uitwendige stuk, draagt stimulatie van de clitoris bij aan de opwinding van de vrouw. Het stimuleren van de clitoris kan met behulp van de vingers of van de tong. Natuurlijk kan je ook sextoys gebruik bij het stimuleren van de clitoris. Doordat de clitoris wordt gestimuleerd, wordt de doorbloeding naar de vagina bevorderd. Door deze doorbloeding wordt het clitoraal orgasme uiteindelijk teweeggebracht.

Stimulatie van de G-Spot


Bestaat de G-Spot wel? Dat is een vraag waar soms toch nog vragen over zijn. Toch kunnen wij wel stellen dat de G-Spot wel bestaat. Het vinden of stimuleren van de plek, kan alleen wat lastiger zijn. Het is namelijk niet een duidelijke (zichtbare) plek, zoals de clitoris. De G-Spot bevindt zich namelijk 3-5 centimeter in de vagina. Ook is de G-Spot niet een duidelijk voelbare plek. De vrouw moet dus zelf aangeven of voelen wanneer de G-Spot gestimuleerd wordt. Mocht dit het geval zijn, kan de g-spot net zolang gestimuleerd worden tot het orgasme daar is.

Zonder G-Spot- of Clitorisstimulatie


Sommige vrouwen kunnen al een orgasme krijgen van zoenen of bij het denken aan bepaalde fantasieën. Het orgasme gaat namelijk vooral om de manieren van aanrakingen, die als stimulerend worden ervaren. Als de vrouw in een hoge staat van opwinding is, kan zij dus al klaarkomen van zoenen of bepaalde aanrakingen. Niet in de laatste plaats omdat tepels, clitoris en schaamlippen extra gevoelig zijn.

Er zijn dus verschillende manieren om tot een orgasme te komen. Voor de ene vrouw werkt clitorisstimulatie beter en de ander zweert bij G-Spot stimulatie. Om te ervaren wat je zelf lekker vindt, moet je onderzoeken wat je lekker vindt. Hoe je dit het beste doet lees je op de orgasme ontdekkingspagina.