Ontdekken

Wat is diepe penetratie en welke standjes zijn het best?

Met diepe penetratie kun je genotsplekken stimuleren waar je anders niet zomaar bij komt. We hebben het dan over de A-spot bij vrouwen en de P-spot bij mannen. Het stoten tegen deze plekken – of dat nou met een penis of speeltje is – kan leiden tot intense orgasmes. Maar diepe penetratie vraagt wel om een beetje beleid én het ene standje is geschikter om diep te penetreren dat het andere standje. Daarom leggen we hieronder uit wat het precies is, hoe je het fijn doet en welke seksstandjes hiervoor het meest geschikt zijn. Dat zijn nog eens tips waar je wat aan hebt!

1. Wat is diepe penetratie

Diepe penetratie is, zoals de term al verklapt, het diep inbrengen van een penis of speeltje in de vagina of anus. Diep is natuurlijk een relatief begrip, maar we kunnen in ieder geval van diepe penetratie spreken als je de p-spot (bij mannen) of a-spot (bij vrouwen) bereikt. Door tegen deze plekken aan te stoten of de spots te masseren (met een toy,) kun je intens klaarkomen.

A-spot

De A-spot is een iets minder bekende plek dan de clitoris of G-spot. De naam van deze genotspot staat voor ‘anterior fornix erogenous zone’. Dit plekje bevindt zich in het gebied tussen de blaas en de baarmoeder, ongeveer 2 centimeter dieper dan de G-spot. Dus voel je dat sponzige, ribbelige stukje, dan hoef je nog maar iets dieper te gaan en je hebt ‘m gevonden. 

P-spot

Met de p-spot wordt de prostaat bedoeld. De P-spot zit ongeveer een vingerlengte diep in de anus. Stimulatie hiervan kan voor mannen minstens zo opwindend zijn als stimulatie de A-spot of G-spot voor vrouwen. Het is dus niet gek dat (diepe) penetratie van de anus júíst voor mannen zo lekker is. 

2. Standjes voor diepe penetratie

In deze 5 seksstandjes zijn de P-spot en A-spot het beste te bereiken.

Op z’n hondjes

Zeg je diep, dan zeg je doggy. In dit standje zit de ontvangende partner voorovergebogen op handen (of ellebogen) en knieën. De partner die penetreert zit erachter. In deze positie kun je al dieper stoten dan in de meeste andere standjes, maar als je wil, kun kun je de ontvangende partner tijdens het stoten vasthouden  bij de heupen om nog net iets harder en dieper te gaan. Zeker weten dat je hierbij ideale toegang hebt tot de A-spot of P-spot.

Dubbelop

Standje ‘dubbelop‘ is speciaal voor twee vrouwen die tegelijk van diepe penetratie willen genieten. Hiervoor heb je een dubbele dong nodig.

Het standje draait om de dubbele dong en gelijktijdige diepe penetratie, dus er zit variatie in de mogelijke houdingen.

Begin bijvoorbeeld liggend of zittend op bed, naar elkaar toe met je benen wijd. Dit is een makkelijke manier om de dubbele dildo in te brengen. Vervolgens beweeg je heen en weer om elkaar te stimuleren.

Je kunt dit standje ook doen met de billen naar elkaar toe of zittend zoals hierboven afgebeeld. Bij die laatste variant kun je bovendien goed bij elkaars borsten en vulva.

Reverse Cowgirl

Bij ‘Reverse Cowgirl’ ligt de gevende partner op z’n rug en zit de ontvangende partner hier achterstevoren op. Zo bepaalt vooral degene bovenop het tempo en de diepte. 

Dit standje is genoemd naar een vrouw die bovenop zit, maar je kunt het natuurlijk net zo goed reverse cowboy noemen als je als man bovenop zit om anaal gepenetreerd te worden.

Toch is deze positie vooral  voor de vrouw ideaal, omdat je heel nauwkeurig de ideale hoek kunt bepalen voor de perfecte A-spotstimulatie. 

Handige tip: in Reverse Cowgirl (of Cowboy) kun je als ontvangende partner eventueel goed bij het scrotum, het perineum of de anus van de gevende partner. Wild ritje gegarandeerd!

De Javanaise

De Javanaise is het meest geschikt voor A-spotstimulatie. Doordat de vrouw met opgetrokken benen voor haar partner ligt, met de heupen iets omhoog, kan de gevende partner diep stoten. Voor meer stabiliteit in deze houding kan de vrouw de benen van de gevende partner als steun gebruiken. Zo kan hij (of zij met voorbindildo) nog dieper stoten. Je kunt ook een kussentje onder de heupen leggen voor meer comfort en stabiliteit.

Als je het niet erg vindt om zelf weinig controle te hebben terwijl je anaal gepenetreerd wordt, is-ie ook het proberen waard om de P-spot te stimuleren. Maar andere standjes zijn daarvoor geschikter. Bijvoorbeeld doggy of die hieronder.

De Unicorn

Ook bij de Unicorn is de gever in charge. Die heeft een voorbinddildo op zijn of haar hoofd en is dus de unicorn. De ontvangende partner zit er op handen en knieën voor met de benen iets uit elkaar.

Vanuit deze positie kan de anus en dus de P-spot goed worden gestimuleerd. Maar ook A-spotstimulatie kun je hiermee proberen. Eventueel zelfs tegelijk maar clitorale stimulatie.

Als man kun je je in dit standje aftrekken terwijl je anaal gestimuleerd wordt voor dubbel genot.

3. Fijne diepe penetratie: tips

Welk standje je ook gaat doen, diep penetreren vraagt om een goede opbouw. Zowel anaal als vaginaal. Het is daarom belangrijk dat degene die gepenetreerd wordt niet alleen ontspannen is, maar ook al geil.

Vaginaal

Voor vrouwen is diepe penetratie het lekkerst als ze al heel opgewonden is; een stapje voorbij het nat worden van de vagina en opzwellen van de clitoris en schaamlippen. Dat punt waarop de ademhaling en hartslag versnellen. Bij deze mate van opwinding wordt namelijk het diepste deel van de vagina langer en wijder. Stimulatie van de A-spot is dan het fijnst.

Anaal

Ook voor stimulatie van de anus geldt dat dit het lekkerst is als je al behoorlijk geil bent. Anders dan de vagina, wordt de anus niet vochtig en rekt die een stuk minder mee. Glijmiddel is daarom net zo belangrijk als ontspanning. Eventueel kun je (anaal) glijmiddel gebruiken met een ontspannende of licht-verdovende werking om het comfort te vergroten.

Veel mannen vinden stimulatie van die andere p-spot (het perineum) heel opwindend, omdat het recht boven de prostaat zit. Het perineum is het stukje huid tussen de ballen en de anus. Dit is een goede plek om te masseren in aanloop naar anale penetratie. Bouw de diepte rustig op.

Voor beide geldt: forceer niets en stop als het onprettig voelt of pijn doet. Tenzij pijn natuurlijk je ding is 😉, maar blijf ook dan voorzichtig.

Toys

Zowel de A-spot als de P-spot vereisen een lichte kromming om er optimaal bij te kunnen. Net als voor g-spotstimulatie zijn er voor a-spotsimulatie speciale toys. Een g-spotvibrator zonder clitorisstimulator is hiervoor ook prima bruikbaar, zolang hij maar diep genoeg kan. 

De p-spot is met vingers (in ‘kom-hier-stand’) te stimuleren, maar zelf moet je enigszins lenig zijn om er goed bij te kunnen. Om het je makkelijker te maken, zijn ook voor p-spotstimulatie gelukkig speciale speeltjes ontworpen.

4. Bloed bij diepe penetratie

Heel soms kun je gaan bloeden van diepe penetratie. Dit kan komen door een wondje op de baarmoederhals dat tijdens diepe penetratie wordt opengehaald. Je hoeft je hier geen zorgen om te maken, maar als je er tijdens of na de seks last van hebt, kun je beter wel even rustig aan doen om het wondje te laten genezen. Vervolgens kun je het met (extra) glijmiddel opnieuw proberen.

Windt het idee van prostaatstimulatie je op? Kijk dan ook eens naar deze tips om de P-spot te stimuleren. Of bekijk de beste standjes voor G-spotstimulatie als A-spotstimulatie je (letterlijk) net iets te ver gaat.

Veelgestelde vragen over diepe penetratie

Zijn er ademhalingstechnieken of ontspanningsoefeningen die diepe penetratie plezieriger maken?

Ja, zeker! Diepe ademhaling en ontspanningsoefeningen kunnen helpen om je lichaam te ontspannen en meer te genieten van de ervaring. Probeer samen te ademen, diep in door de neus en langzaam uit door de mond, om een ritme te vinden dat voor jullie beiden werkt. Dit kan ook een intiem onderdeel van het voorspel zijn.

Kun je diepe penetratie veilig en fijn vinden na een negatieve seksuele ervaring?

Absoluut, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en je comfortabel te voelen. Het kan helpen om professionele begeleiding te zoeken, zoals een seksuoloog, om eventuele angst of trauma’s aan te pakken. Belangrijk is dat je geen druk voelt en alles op je eigen tempo doet. Communicatie met je (seks)partner over je gevoelens en grenzen is hierbij essentieel.

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *