Lust

De 7 beste standjes voor g-spotstimulatie

De g-spot is een plekje aan de binnenkant van de vagina dat bij veel vrouwen gevoelig is. Via dit plekje kun je namelijk een ‘verstopt’ deel van de clitoris voelen. Je vindt de g-spot ongeveer 3 cm diep in de vagina, aan de kant van je buik. Met je vingers en speciale toys kun je er makkelijk bij, maar in bepaalde standjes kun je de g-spot ook stimuleren door middel van penetratie. Dit zijn de 6 beste standjes voor g-spotstimulatie.

1. Doggy. 

Doggystyle staat steevast in elke top 5 van favoriete standjes, en dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt lekker diep, de gever heeft qua uitzicht niets te klagen én het is een ideaal standje voor g-spotstimulatie. De vrouw kan in deze houding, op haar handen en knieën, haar bekken kantelen en eventueel iets in hoogte variëren voor de ideale hoek. Als de man (of vrouwelijke partner met strap-on) dan ook nog draaiende heupbewegingen maakt, zit je gebakken.

Lees ook: Standje van de Week: Op z’n Hondjes

2. De Wilde Rodeo

Doordat de vrouw in dit standje bovenop zit, heeft zij de controle. Zo kan ze haar bekken makkelijk in de perfecte positie kantelen, zelf de juiste diepte bepalen en bovendien het tempo aannemen dat zij prettig vindt. Hét recept voor optimale g-spotstimulatie. En ook fijn voor de liefhebber: het is lekker intiem en romantisch standje. In tegenstelling tot veel andere g-spotstandjes, zit je dicht tegen elkaar aan en kun je elkaar aankijken en zoenen.

Lees ook: Standje van de Week: De Wilde Rodeo

3. Missionaris

De welbekende missionarispositie kan met een kleine twist ook voor g-spotorgasmes zorgen. Leg een kussentje onder het stuitje van de vrouw, zodat haar bekken iets omhoog wordt gekanteld. Zo makkelijk kan het zijn. En net als bij de Wilde Rodeo, kun je ook gewoon lekker zoenen.

4. De Javanaise

Voor dit standje gaat de vrouw op haar rug liggen, met haar benen over de schouders van haar partner. Die zit namelijk op zijn knieën voor haar. Of ze beide benen aan één kant legt of één been op elke schouder, is aan jullie. Het gaat erom dat het bekken omhoog gekanteld is. Eventueel kun je ook in dit standje een kussentje onder haar billen leggen voor extra comfort. De vrouw kan haar voeten ook tegen haar partners borst zetten. Zo kan de gevende partner net iets dieper penetreren en kun je als vrouw een beetje tegendruk geven.

Lees ook: Standje van de Week: De Javanaise

5. Het Huisnummer

Bij het Huisnummer ligt de vrouw op haar rug en zit de man of partner (met voorbinddildo) op handen en knieën boven haar. Haar benen klemt ze om zijn middel, zodat ze met haar onderrug en bekken omhoog ligt. Zo ligt ze met haar bekken nog iets hoger dan in de andere standjes, waardoor de g-spot nog intenser gestimuleerd kan worden.

Lees ook: Standje van de Week: Het Huisnummer

6. De Flipper

De Flipper kun je zien als een variatie op het Huisnummer.  De man zit alleen niet voorovergebogen over zijn partner, maar op zijn knieën met zijn bovenbenen gestrekt. De vrouw positioneert haar bekken op het hoogst mogelijke punt voor penetratie en klemt haar benen om zijn middel. De partner houdt ondertussen haar billen vast om haar te ondersteunen. In deze bijna-brugpositie ligt de vrouw ideaal voor optimale g-spotstimulatie.

Lees ook: Standje van de Week: De Flipper

7. De Antilope

De Antilope vergt wat kracht en misschien ook wat oefening, maar dat is-ie helemaal waard. De man tilt de vrouw voor dit standje op. De vrouw klemt zich met haar armen en benen om hem heen, terwijl hij haar ter ondersteuning vasthoudt. Zeg je sportschoolabonnement maar vast op, want dit is natuurlijk veel leuker!

Lees ook: Standje van de Week: De Antilope

Hoewel dit voor velen de lekkerste standjes zijn voor g-spotstimulatie, is een g-spotorgasme hiermee niet gegarandeerd. De g-spot is namelijk niet bij iedereen even gevoelig. Zie hier meteen waarom het zo lang een mythisch imago had. Het is ook niet gek als je meer geniet van clitorisstimulatie of als je clitorisstimulatie bij g-spotstimulatie nodig hebt. Lukt het dus niet met deze standjes, dan ligt dat niet aan jou of jullie! Lees hier alles over het vrouwelijk orgasme, welke soorten er zijn en hoe je die bereikt.

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *