Ontdekken

11 tips voor het gebruiken van jouw vibrator

Een vibrator gebruiken is misschien wel het lekkerste wat er is op seksueel gebied, als je op jezelf bent aangewezen. Toch is het altijd even uitzoeken hoe een vibrator precies werkt en hoe je er het beste uit kunt halen. Heb je voor het eerst een vibrator besteld of heb je een nieuw exemplaar aangeschaft en weet je niet precies hoe hij werkt? Dan geven we je hieronder 11 tips & trucs om op te letten. Als je deze tips & trucs gebruikt kan je optimaal genieten van jouw vibrator!

Eerste keer een vibrator gebruiken

Als je voor het eerst een vibrator gebruikt is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst moet je de vibrator natuurlijk uit de verpakking halen, maar dat spreekt voor zich. Nu je de vibrator in je hand hebt, zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten. We nemen ze even met je door.

Tip #1: De vibrator van stroom voorzien

Een vibrator maakt gebruik van vibraties en moet dan ook worden voorzien van stroom. Voordat je de vibrator aan zet, is het dan ook belangrijk dat deze helemaal is opgeladen of dat de batterijen er op de juiste manier in geplaatst worden.

1.1 Vibrator opladen

Voordat je een vibrator gebruikt moet deze volledig worden opgeladen. Haal dus eerst de vibrator uit de verpakking en sluit deze aan op stroom met behulp van de oplader. Kijk goed in de gebruiksaanwijzing hoelang de vibrator moet opladen. Is de vibrator volledig opgeladen? Dan kan je de vibrator aanzetten.

1.2 Batterijen in vibrator doen

Je kan ook een vibrator hebben waarbij batterijen benodigd zijn. Belangrijk hierbij is dat de batterijen op de juiste manier in de vibrator worden geplaatst. Vaak staat er op de dop hoe de batterijen in de vibrator geplaatst moeten worden. Werkt de vibrator niet? Probeer de batterijen dan eens precies andersom in de vibrator te plaatsen. Uiteindelijk zal de vibrator het doen en kan je de vibrator gebruiken.

Tip #2: De vibrator aanzetten

Nu de vibrator voorzien is van stroom, kan je de vibrator aanzetten. Lees goed in de gebruiksaanwijzing hoe dit moet. In de meeste gevallen is het zo dat je het aan/uit knopje lang ingedrukt moet houden. Vervolgens begint de vibrator licht te trillen en kan je de vibratiepatronen bedienen. Bij vibrators met een draaiknop, kan je aan deze knop draaien net zolang tot de vibrator begint te trillen. Draai de knop vervolgens verder door om de vibratiestand harder te zetten.

Tip #3: Vibrator gebruiken met glijmiddel

Een vibrator inbrengen gaat bij de ene persoon makkelijker dan bij de andere. Omdat het bij iedereen verschilt raden wij altijd aan om een vibrator te gebruiken in combinatie met een beetje glijmiddel. Of je nou veel vocht bij de vagina aanmaakt of niet, met glijmiddel is de ervaring van een vibrator gebruiken altijd beter. Breng een beetje glijmiddel aan op de vibrator en breng de vibrator vervolgens eenvoudig in. Let wel op dat je glijmiddel op waterbasis gebruikt. Dit glijmiddel gaat namelijk perfect samen met alle soorten materialen vibrators. Glijmiddel op siliconenbasis tast het materiaal van de vibrator namelijk aan.

Tip #4: De vibrator bedienen

Bij het gebruik van een vibrator is het essentieel dat je de knopjes van de vibrator goed kunt bedienen. Op deze manier kun je eenvoudig schakelen tussen de verschillende vibratiestanden en patronen. Om de vibrator goed te kunnen bedienen, is het belangrijk om de knopjes eerst te testen als je de vibrator in je hand hebt. Test de knopjes door erop te drukken en met je handen te voelen wat er gebeurt. Door een beetje te spelen met de vibrator leer je de vibrator steeds beter kennen. Als je de knopjes goed weet te vinden, kan je de vibrator gebruiken.

Tip #5: Klaarkomen met een vibrator

Klaarkomen met een vibrator is een hele andere ervaring dan een orgasme met de hand of door je partner. Je hebt namelijk zelf de stimulatie in handen, maar toch zijn het prikkels die je op geen andere manier kunt ervaren. Klaarkomen met een vibrator is dan ook een unieke manier van een orgasme ervaren. Het gaat vaak sneller dan wanneer je het met de hand doet en daardoor zal je het orgasme intenser ervaren. Daarbij zijn er zoveel verschillende vibrators dat je ook nieuwe manieren van stimulatie kunt ontdekken. Klaarkomen met een vibrator is dan ook iets wat je altijd zou moeten blijven doen.

Een vibrator gebruiken tijdens de seks

Een vibrator hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken als je alleen bent. Je kunt een vibrator ook gebruiken tijdens de seks. Hiervoor zijn speciale vibrators ontwikkeld, waarbij beide partner profijt hebben van de stimulatie. Of dit nou is doordat beide partners gestimuleerd worden of dat de ene partner de besturing van de vibraties in handen heeft. We geven je graag twee voorbeelden.

Tip #6: Een partnervibrator gebruiken tijdens de seks

Allereerst is er de partnervibrator. Deze vibrator zorgt ervoor dat beide partners tijdens de seks extra worden gestimuleerd. Bijvoorbeeld een vibrator die in de vagina in wordt gebracht, maar waarbij er nog wel ruimte is voor het inbrengen van de penis. Maar ook een vibrator die de man om zijn penis kan bevestigen waarbij er op de bovenkant een kop zit om de clitoris mee te stimuleren. Een vibrator gebruiken tijdens de seks is dus mogelijk en voor beide partners van toegevoegde waarde.

Tip #7: Een vibrerend ei gebruiken tijdens de seks

Waar jullie ook voor kunnen kiezen is om een vibrator in de vorm van een ei te gebruiken. De vrouw brengt het eitje in en haar partner kan vervolgens de stimulaties bedienen met een afstandsbediening. Tegelijkertijd kan de vrouw bijvoorbeeld de man oraal bevredigen. Ook kunnen jullie sexperimenteren met anale seks waarbij de vrouw tegelijkertijd in haar vagina gestimuleerd wordt. Wel zo lekker toch?

Hoe gebruik ik een duo vibrator?

Een duo vibrator is net iets anders dan een gewone vibrator. Je moet dan ook op net iets andere dingen letten dan wanneer je een gewone vibrator gebruikt. De duo vibrator is namelijk voorzien van twee verschillende stimulatiekoppen die zowel bij het inbrengen als bij het bedienen een net iets ander gebruik vraagt.

Tip #8: Een duo vibrator inbrengen

Omdat de duo vibrator dus twee stimulatiekoppen heeft, is het belangrijk dat deze twee koppen precies op de juiste plek worden ingebracht. De g-spot stimulator wordt hierbij daadwerkelijk in de vagina ingebracht en de clitorisstimulator wordt uitwendig op de clitoris geplaatst. Begin dus eerst met het inbrengen van de g-spot stimulator en zorg er vervolgens voor dat de clitorisstimulator goed de clitoris raakt. Vervolgens kun je beide plekken stimuleren met behulp van vibraties en/of bewegingen.

Tip #9: Een duo vibrator bedienen

Bij een duo vibrator is het in de meeste gevallen zo dat beide koppen hun eigen vibratiepatronen hebben. Deze zijn apart van elkaar te bedienen. Op deze manier kan je zowel de clitoris als de g-spot op de voor jou fijnste manier stimuleren. De stimulatiepatronen zijn dan ook te bedienen met aparte drukknoppen. Kijk, voordat je de duo vibrator gaat gebruiken, goed welke knoppen voor welke stimulatiekop bedoeld zijn. Test het bijvoorbeeld uit terwijl je de duo vibrator in je hand hebt en zowel zicht hebt op de knoppen als de duo vibrator zelf. Weet je precies welk knopje waarvoor bedoelt is? Dan kan je de duo vibrator gebruiken en genieten van de heerlijke stimulaties.

Een vibrator schoonmaken –  hoe doe ik dat?

Als je een vibrator hebt gebruikt is het belangrijk om deze goed schoon te maken. Door de vibrator schoon te maken waarborg je namelijk de kwaliteit en kan je langer genieten van jouw vibrator. Allemaal leuk en aardig, maar hoe maak je een vibrator precies schoon?

Tip #10: Gebruik toycleaner

Bij schoonmaken denk je al snel aan afspoelen met water. Dit is bij een vibrator echter niet de juiste manier. In de eerste plaats omdat het een slecht effect heeft op het materiaal van de vibrator. Maar ook niet alle vibrators zijn waterdicht, waardoor ze kapot kunnen gaand. De eerste tip die we kunnen geven bij het schoonmaken van een vibrator is dan ook; maak gebruik van toycleaner. Deze speciaal samengestelde vloeistof bevat alles wat nodig is om een vibrator op de juiste manier schoon te maken. Het desinfecteert en reinigt de vibrator tegelijkertijd. Het enige wat je nodig hebt is een doekje om de toycleaner uit te smeren over de vibrator. Makkelijk toch?

Tip #11: Gebruik een opbergzakje

Nu je de vibrator op de juiste manier schoon hebt gemaakt, is het belangrijk om deze ook op de juiste manier op te bergen. De meeste vibrators worden opgeborgen in het nachtkastje en dit is zeker een goede plek. Toch is het belangrijk om de vibrator te verpakken in een opbergzakje. Op deze manier blijft de vibrator stofvrij en komt hij niet in contact met eventuele andere vibrators. Het is dan ook raadzaam om meerdere vibrators apart van elkaar op te bergen. Als vibrators met elkaar in contact komen kunnen de materialen met elkaar in contact komen, wat een negatief effect heeft op de kwaliteit van het materiaal. Heb je meerdere vibrators? Altijd apart van elkaar bewaren, bijvoorbeeld in verschillende opbergzakjes.

Hoe was jouw eerste ervaring met een vibrator?!

Hoe was jouw eerste ervaring met een vibrator? Ging het in een keer goed of kon je deze tips en trucs wel gebruiken. Of het nou lastig of eenvoudig ging in het begin, het resultaat van heerlijke vibrator stimulatie is het altijd de moeite waard. Heb je net je eerste vibrator aangeschaft? Hopelijk dragen deze tips en trucs bij aan een overweldigende ervaring!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *