Algemeen

Zin in staande sex? 8 tips voor staande seksstandjes!

Met iemand naar bed gaan, de lakens delen, goed zijn in bed… We associëren seks logischerwijs vaak met de plek waar we slapen. Daar gebeurt het meestal. Liggend. Maar seks in het park achter een boom, in een pashokje of thuis tegen een muur is minstens zo leuk, al is het maar voor de afwisseling. Dat vraagt alleen wel om staande standjes. Of in ieder geval om standjes waarbij één partner staat. Het leuke aan staande seks is dat de houdingen een andere sensatie bieden dan zittend of liggend. Je spant namelijk andere spieren aan. Zin om uit te proberen? Dit zijn onze 8 favoriete staande seksstandjes.

1. De Bezoeker

illustratie staand seksstandje 'de bezoeker': tegenover elkaar, tegen elkaar aan - Willie magazine

Eigenlijk heel simpel: je staat tegenover elkaar en tegen elkaar aan. Het voorbeeld doet een beetje denken aan een heel intieme begroeting van, inderdaad, een bezoeker. In deze positie kun je elkaar omhelzen, zoenen, aankijken en met elkaars billen en geslachtsdelen spelen. Doe je dit als man en vrouw samen, dan kan de vrouw haar vulva over de stijve penis heen en weer wrijven. Afhankelijk van jullie lengte(verschil) kan penetratie in dit standje ook. 

Extra tip: gebruik een krukje! Niet alleen handig als de ene partner een stuk kleiner is dan de andere, maar ook om één been op te zetten. Zo creëer je weer net een andere hoek en dus ook weer net een ander gevoel. 

2. Op 1 been

Geen krukje in het pashokje aanwezig? Laat de vrouwelijke partner een been optrekken en om de mannelijke partner heen slaan. In deze positie kantelt het bekken automatisch, waardoor de man dieper kan penetreren.

3. De Antilope

illustratie staand seksstandje 'antilope': vrouw hangt om man heen door benen om hem heen te klemmen, man tilt haar op bij billen - Willie magazine

De Antilope kun je zien als het intensievere vervolg op het vorige standje. Zelf zouden we ‘m misschien ook liever koala noemen.

Bij de antilope zorgt de man ervoor dat hij stabiel op zijn benen staat: lichtjes door zijn knieën en de benen ietsjes uit elkaar. De vrouw vouwt eerst een been om hem heen en positioneert de penis in haar vagina. Vervolgens kan de man haar bij bij haar billen optillen en klemt de vrouw haar andere been om hem heen om zich vast te houden, maar haar armen om zijn middel of nek voor extra grip. Vanuit deze positie kun je allebei vanuit je heupen heen en weer bewegen. En ja, dit standje is inderdaad een ware work-out. Who needs legday in de sportschool als het ook zo kan?

Extra tip: Plaats de vrouw bij dit standje tegen een muur. In de eerste plaats omdat ze hier op die manier tegenaan kan leunen om het minder zwaar te maken, maar daarnaast: welke vrouw vindt het niet geil om eens goed tegen een muur gedrukt te worden?

4. Staande Doggy

illustratie staand seksstandje 'staande doggy': staande man achter voorovergebogen vrouw - Willie Magazine

Doggystyle is algemeen bekend, maar vaak wordt dan de variant bedoeld waarbij één partner op handen en voeten zit en de ander er op de knieën achter. Uiteraard kan dit net zo goed staand, al is de naam doggy dan misschien minder passend omdat niemand ‘on all fours‘ zit. Maar dat mag de pret niet drukken.

De staande versie kan op verschillende manieren. Zo kan de gevende partner op twee benen staan of net een andere hoek creëren door één been op een krukje of bankje te zetten. De ontvangende partner kan deels voorovergebogen gaan staan, bijvoorbeeld met de armen tegen een muur, maar ook de handen op de grond zetten (enige souplesse is hiervoor wel vereist). Eventueel kan de gevende partner de handen van de ontvangende partner ook vasthouden. De ontvanger hangt dan vrij naar voren zonder voorover te kunnen vallen en wordt met de handen op de rug vastgehouden. Sexy!

Extra tip: Mocht er sprake zijn van lengte verschil, dan kan de langere partner zijn of haar benen wijder uit elkaar zetten. Op deze manier wordt de hoogte van de heup verlaagd en is penetratie eenvoudiger.

5. De grote kruiwagen

illustratie staand seksstandje 'grote kruiwagen': vrouw leunt op ellebogen, man staat tussen haar benen en houdt deze omhoog - Willie Magazine

Hoewel het work-outgehalte van dit standje hoog is, is de uitvoering van de grote kruiwagen niet moeilijk. De vrouw positioneert zich houding op de grond alsof ze een push-up doet. Vervolgens tilt de man haar bij de benen op en de work-out kan beginnen. Voor zowel hem als haar is dit seksstandje een goede training voor de armen en abs. 

Extra tip: Als er een bankje in de buurt is, kun je de vrouw hier ook met haar armen op laten leunen, zo hoeft de man haar iets minder hoog op te tillen.

6. Staande 69

De staande 69 is er een voor de optimaal getrainde stellen. Als je 69 namelijk staand uitvoert, moet óf een van de partners de andere partner volledig dragen, óf een van de partners moet een goede handstand kunnen uitvoeren.

Jullie kunnen de staande 69 uitvoeren vanuit het vorige standje, de kruiwagen. Omdat de staande partner de benen van de andere partner toch al vast heeft, kan hij deze ook omhoog tillen en op zijn of haar schouders leggen. Je kunt ook één partner in een handstand tegen de muur laten staan met de rug richting de muur. De andere partner kan er dan voor gaan staan en heeft full access tot het geslachtsdeel.

Extra tip: Houd het met dit standje op een vluggertje. Omdat een van de partners op zijn of haar kop hangt, kan je dit standje niet te lang uitvoeren.

7. De Brug

illustratie staand seksstandje 'de brug': (lenige) man staat in de brug, terwijl de vrouw op zijn kruis zit - Willie Magazine

Ook de brug is een ietwat acrobatisch standje. De man gaat plat op zijn rug liggen, met zijn armen boven zijn hoofd, en duwt zichzelf vervolgens omhoog met zijn benen en armen op de grond. Als de man zichzelf gepositioneerd heeft, gaat de vrouw over hem heen staan. Vervolgens kan de vrouw gepenetreerd worden doordat de man of de vrouw haar heupen beweegt. De ultieme ervaring is als jullie allebei de heupen bewegen. Zou Ginuwine dit standje in gedachten hebben gehad toen hij ‘ride it, my pony’ zong? (Wat overigens een héél geschikt liedje is voor een striptease! Check hier onze top 10 sexy stripnummers).

Extra tip: ook de vrouw kan de brug vormen! In dit geval positioneert de man zich tussen haar benen en kan haar op die manier penetreren. Wellicht handig voor de afwisseling bij dit toch weer ietwat zware standje.

8. De vogelvlucht

illustratie staand seksstandje 'vogelvlucht': vrouw hangt voorover in seksschommel, man staat achter haar tussen haar benen - Willie Magazine

Toegegeven: ga je uit nood voor een staand standje omdat je in het openbaar bent, dan heb je waarschijnlijk geen seksschommel in je achterzak. En die heb je voor deze positie wel nodig. Maar voor thuis is dit wél een heel spannend staand standje!

Bij dit standje hangt de ontvangende partner met het gezicht naar de grond in de seksschommel. De gevende partner staat erachter en kan zo vaginaal of anaal penetreren. Omdat de ontvangende partner in de schommel hangt, kunnen jullie naar hartenlust heen en weer bewegen, waardoor dit standje intense sensaties kan bieden. 

Extra tip: een seksschommel maakt ingewikkelde (staande) seksstandjes waarbij veel kracht nodig is een stuk eenvoudiger, doordat het gewicht deels gedragen wordt door de schommel. Bovengenoemd standje kan natuurlijk ook met de voorkant van degene in de schommel naar boven wijzend. Zo kun je elkaar aankijken en kan de partner in de schommel eventueel zijn of haar benen om de staande partner heen klemmen.

Toch liever want minder intensieve of acrobatische seksstandjes? Bekijk dan onze speciale standjes van de week pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *