Ontdekken

Experimenteren kun je leren: 5 bondagetips voor beginners

Wie ook maar enigszins bekend is met de term BDSM, weet dat de B staat voor bondage. Maar je hoeft absoluut geen BDSM-fanaat te zijn om met bondage te kunnen experimenteren. Je partner vastbinden, boeien of op een andere manier beperken in bewegingsvrijheid kun je zo kinky of soft doen als je zelf wil. Daarmee is het toegankelijker dan je misschien denkt. De machtsverhouding die ontstaat bij bondage, is voor zowel de dominante als de onderdanige partner opwindend. Het proberen waard dus! Daarom hier 5 bondagetips voor beginners.

1. Geef jezelf over met een oogmasker

Jezelf overgeven aan de ander is een kernprincipe van bondage. Met een oogmasker of blinddoek ontneem je je partner het zicht, waardoor hij of zij zich niet alleen wel móét overgeven, maar ook extra gefocust is op aanrakingen. Geen oogmasker in huis? Een theedoek is misschien iets minder sexy, maar net zo effectief. Blinddoeken is dan ook dé ideale eerste stap om te ontdekken of bondage iets voor jullie is.

2. Gebruik lang en huidvriendelijk bondagetouw

Zeg je bondage, dan zeg je bondagetouw. Maar het ene touw is het andere niet. Je kunt een voorzichtig begin maken met een riem of het touwtje van je badjas, maar je maakt het jezelf als bondage-beginner makkelijker met een lang en huidvriendelijk touw. Een bondagetouw van zacht katoen snijdt bijvoorbeeld niet in de huid. Kies een touw van ongeveer 5 meter, zodat je letterlijk en figuurlijk de ruimte hebt om verschillende knopen en maten van bewegingsvrijheid uit te proberen.

3. Probeer speciale beginnershandboeien

Vastbinden met een touw vereist misschien nog enige vaardigheid (zoals een knoop leggen), handboeien kan écht iedereen gebruiken. Ook met handboeien kun je het zo kinky of soft maken als je zelf fijn vindt. Voor een eerste introductie met boeien, kun je bijvoorbeeld speciale handboeien kiezen die afgewerkt zijn met pluche voor extra draagcomfort. 

4. Bind dubbel vast met pols- en enkelboeien

Bondage heeft zoals gezegd alles te maken met het beperken van bewegingsvrijheid en de machtsverhouding die daardoor ontstaat. Wil je het iets kinkyer aanpakken dan met de algemeen bekende blinddoek en handboeien, kun je een stapje verder gaan door ook de enkels vast te binden. Of nog leuker: de polsen en enkels ergens aan vast te maken. Bijvoorbeeld met een bed-bondageset, zodat je partner met armen en benen wijd moet liggen en dus écht niks kan. ‘Zeesterren’ was nog nooit zo spannend! Sommige mensen (vooral vrouwen) hebben soms de neiging hun benen bij elkaar te doen als ze hun orgasme naderen. Maar maak je dat onmogelijk, kon het orgasme weleens nóg intenser worden… Bovendien geef je jezelf op deze manier volledige toegang tot je partners intieme delen en dus meer macht. Sexy! Met een spreidstaaf kan dit trouwens ook.

5. Geef de ball gag een kans

Een ball gag klinkt misschien heftig als je net met bondage begint, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Met een ball gag, eventueel in combinatie met bovenstaande bondagevormen, ontneem je je partner de mogelijkheid om verbaal te communiceren. Dat was nou net een van de weinige manieren waarop hij of zij met bovenstaande opties nog wensen of eisen kenbaar kon maken. Je raadt natuurlijk al wat het doet als je (ook) dat ontneemt: een stukje extra overlevering van de ene partner en een stukje extra macht en controle voor de ander. Een ball gag toch iets te kinky? Duik opnieuw je keukenkastje in voor een theedoek om je partner op een net iets subtielere manier de mond te snoeren. Ook goed! 

Bonustip: spreek wel een seintje af waarmee de onderdanige partner kan aangeven dat iets onprettig is. Stop meteen met je handeling als je partner dit seintje geeft. Denk bijvoorbeeld aan een tik op de schouder, een bepaald woord of 3x kuchen, afhankelijk van wat de onderdanige partner wel en niet kan.

Benieuwd naar meer BDSM-tips? Lees ook: Wat is BDSM? 7 tips voor beginners.

Gerelateerde Producten:

About to get Kinky pakket
BondX liefdestouw (5 m) 
Handboeien met Pluche

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *