Ontdekken

Wat is BDSM? 11x tips voor beginners

Om maar direct met de deur in huis te vallen; BDSM staat voor Bondage & Discipline (het beperken van de bewegingsvrijheid van de partner en het opleggen van regels en straffen), dominance & submission (rolverdeling tussen beide partijen, leider en onderdaan), Sadism & Massochism (genot om te pijnigen of gepijnigd worden). Dit maakt dat je eigenlijk op de afkorting BDDSSM zou moeten komen. Maar omdat dat een hele mond vol is, is er gekozen voor BDSM.

Algemene tips

Er zijn dus genoeg mogelijkheden binnen de BDSM om hiermee te beginnen. Allereerst is het belangrijk om met een aantal algemene zaken rekening te houden. Allereerst moet je het bespreekbaar maken met je partner. Zorg ervoor dat jullie goed voorbereid zijn en spreek een stopwoord af. Meer weten over de algemene beginners tips voor BDSM. Hieronder gaan we er wat dieper op in.

Tip #1: Maak het bespreekbaar

Om zomaar onaangekondigd met BDSM te gaan beginnen, kan voor je partner als niet prettig worden ervaren. Net als tijdens de “normale” seks, is het dan ook belangrijk om te blijven praten. Zowel vooraf als tijdens jullie eerste BDSM ervaring. Vraag aan elkaar wat de ander wel of niet fijn vindt en kom er zo achter waar elkaars grenzen liggen. Zo’n gesprek kan ook heel opwindend zijn omdat jullie beiden al worden geteased met elkaars verlangens.

Tip #2: Stopwoord

Belangrijk vooraf is de veiligheid van jou en je partner. Om BDSM veilig te houden voor beide partijen, is het belangrijk om een paar regels en dingen af te spreken met je partner. Zo komen jullie niet voor verrassingen te staan en blijft het een aangename ervaring voor jullie beiden.

Belangrijkste afspraak hierbij is het stopwoord. Wanneer het een van jullie iets te veel wordt, kan het stopwoord gebruikt worden. Het stopwoord zelf kan van alles zijn. Kies bijvoorbeeld een kleur, een dieren ras of een getal. Belangrijk hierbij is dat het woord helemaal niks met jullie BDSM ervaring te maken heeft. Dit kan namelijk voor verwarring zorgen.

Tip #3: Bereid je voor

Tijdens BDSM is het goed om kennis te hebben van het onderwerp. Bepaal dan ook eerst met elkaar wel onderdeel van de BDSM disciplines jullie willen gaan bedrijven. Lees je, wanneer jullie beginnen met BDSM, van te voren dus goed in over de beste manieren om elkaar te verwennen. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Een iets te strakke handboei of verkeerde knoop kan namelijk vervelende gevolgen hebben.

Tip 4: Begin simpel

Bij de vorige tip hebben we aangegeven dat je van tevoren een of meerdere disciplines kunt kiezen binnen de BDSM. Als beginner is het echter het makkelijkste om het bij een enkele discipline te houden en hierbij een enkel attribuut te gebruiken. Begin dus vooral simpel. Aan de ene kant kunnen jullie dan testen of het wel echt iets voor jullie is. Het andere voordeel is dat jullie je volledig op die ene discipline kunnen focussen en hierin steeds beter kunnen worden. Als jullie een discipline helemaal onder de knie hebt, kan je bekijken of je er nog meer vormen van BDSM bij kunt betrekken.

Tip #5: Evalueer de BDSM ervaring

Deze tip klinkt saaier dan die is en is van essentieel belang voor jullie om al dan niet verder te gaan met BDSM. Wat betreft het saaie gedeelte, dit is een groot misverstand. Over het algemeen zal jullie BDSM ervaring een fijne en opwindende aangelegenheid zijn geweest. Om deze ervaring na te bespreken, kan zorgen voor nieuwe opwinding. Tijdens de evaluatie moeten jullie dus vooral bespreken wat jullie lekker en opwindend vonden. Toch is het ook belangrijk om de mindere punten te bespreken. Op deze manier kunnen jullie de BDSM ervaring voor beide partners in de toekomst optimaliseren en worden de evaluaties slechts herhalingen van eerdere opwindende avonden.

Bondage & Discipline tips

Na de algemene tips zetten we nu per discipline een aantal beginners tips op een rij. Allereerst bondage & discipline; Hier draait het om het vastbinden van elkaar en gehoorzamen als de partner iets aan je vraagt. Meestal zal dit ook wel moeten, omdat er minimaal een partner met handen en/of voeten is gebonden.

Tip #6: bondage

De bekendste vorm van BDSM is waarschijnlijk bondage. Iedereen heeft vast wel eens een fantasie gehad over het vastbinden van de partner en deze vervolgens teasen op verschillende manieren. De makkelijkste manier om te beginnen met bondage is het gebruiken van handboeien. Hierbij hoef je geen moeilijke knopen te leggen en kan je je partner toch de beweging ontnemen. Maar ook het gebruik van touwen, tuigjes en riemen zijn allemaal tools om je partner vast te binden en de volledige controle over te nemen.

Lees ook: 5x tips voor bondage voor beginners

Tip #7: Blinddoek elkaar

Wat ook een vorm van discipline vraagt is het dragen van een blinddoek. Het is namelijk zeer verleidelijk om deze af te doen. Door je partner te blinddoeken is het dan ook makkelijk om de de controle weg te geven of te nemen. Door het zintuig zicht weg te nemen worden de andere zintuigen versterkt. Dit zorgt voor meer gevoel door je lichaam en meer genot. Combineer het dragen van een blinddoek met bondage om te voorkomen dat de partner die de blinddoek draagt deze af kan zetten. Heerlijke stimulatie en orgasmes gegarandeerd bij deze eenvoudige vorm van BDSM.

Dominance & Submission tips

Wat naadloos aansluit op bondage & discipline is dominance & submission. Bij de eerste combinatie is het namelijk belangrijk dat er een dominante en onderdanige partner wordt bepaald. Uiteraard kan je dit ook afwisselen. Toch kan je binnen de dominance & submission nog veel meer dingen doen dan alleen bondage. De volgende twee tips zijn ideaal voor beginners om kennis te maken met dominantie en onderdanigheid.

Tip #8: Rollenspel

Een rollenspel klinkt softer dan het is. Je kunt er natuurlijk een soft toneelstukje van maken en alleen met elkaar knuffelen. Je kunt er ook voor kiezen om in rollen te kruipen met machtsverhouding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan piloot en steward/stewardess. Voor de hand zou dan liggen dat de piloot in dit rollenspel dominant is. Maar een dominante steward/stewardess die een piloot in zijn of haar macht heeft is misschien nog wel spannender.

Tip #9: Geef elkaar opdrachten

Het geven van hete opdrachten aan elkaar, kan leiden tot onverwachte spanning. Gebruik hiervoor een opdrachtenspel, of verzin zelf de leukste dingen. Ook hierbij is het belangrijk om vooraf te bepalen wie de dominante en wie de onderdanige partner is. Zodoende kunnen jullie direct bepalen wie welke opdracht moet uitvoeren. De opdrachten bevatten vaak namelijk een onderdeel die geschikt is voor iemand die onderdanig is of iemand die dominant is. Uiteraard kunnen jullie ook een bepaalde tijd afspreken wanneer jullie wisselen van rol. Zo blijft het voor jullie beide een opwindend en afwisselend spel.

Sadisme & Masochisme tips

De laatste variabele binnen de BDSM afkorting is misschien wel de spannendste. Bij sadisme en masochisme gaat het namelijk om pijnigen of gepijnigd worden. Dit is dan ook een onderdeel van de BDSM die je nog beter met je partner moet bespreken dan de anderen. Ook is een codewoord van essentieel belang bij de zogenaamde SM. Om te beginnen hebben we hieronder twee SM voorbeelden gegeven die je in een milde vorm kunt uitoefenen.

Tip #10: Spanken

Spanken kan je zo hard doen als je wilt en als je partner fijn vindt. Toch is het een goede manier om voor het eerst in contact te komen met SM. Door bijvoorbeeld een zweepje te gebruiken kan je de kracht van het spanken opbouwen en hier op een zachte manier meer starten. Vind op die manier een tussenweg in elkaar plezieren en pijnigen door te spanken. Spreek met elkaar spannende regels af met spanken als straf. Op die manier kan je het spanken weer combineren met het dominance & submission onderdeel.

Tip #11: Tepelklemmen

Tepelklemmen zijn ook een goede manier om in aanraking te komen met SM. Je kunt namelijk tepelklemmen met zachte uiteinden kopen voor een zachte ervaring. Vervolgens kun je de tepelklemmen steeds harder aandraaien. Zijn jullie de zachte tepelklemmen ontgroeid? Dan zijn er natuurlijk ook tepelklemmen die op de tepels worden gezet zonder een zachte siliconen laag. Het metaal direct op tepel is niet alleen gevoeliger door het materiaal. Het zorgt er ook voor dat de tepel harder wordt omdat de tepel in aanraking komt met koud materiaal. Genoeg mogelijkheden dus met tepelklemmen voor de beginnende BDSM’er.

Na het lezen van dit blog weet je hopelijk wat beter hoe je als beginner kunt experimenteren met BDSM. Het belangrijkste binnen de BDSM, hoe extreem ook, is het wederzijds respect. Zonder respect naar elkaar toe, kunnen jullie niet genieten. Neem daarom ook zeker de algemene tips ter harte om samen te kunnen genieten van een heerlijke BDSM avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *