Zin in buitenseks? Dit zijn Willies tips voor de beste seks in de buitenlucht - blogcover
Ontdekken

Zin in buitenseks? 5 tips voor voor seks in de buitenlucht

Als je fantaseert over buitenseks, is de zomer het perfecte moment om die fantasie uit te leven. Aangename temperaturen, volop struiken in bloei om je achter te verschuilen… En toch laten veel mensen zich tegenhouden door eventuele ongemakken. Om die zo veel mogelijk te elimineren en er zeker van te zijn dat je buitenseksavontuur net zo opwindend is als in gedachten, heeft Willie 5 tips op een rijtje gezet, waaronder alles over de beste plek.

1. Doe het gepland spontaan

Natuurlijk is het idee van spontane buitenseks opwindend en romantisch. Maar juist bij seks in de buitenlucht het is wel zo fijn om een beetje voorbereid te zijn.

Zo is het handig om een dekentje bij je te hebben, zodat je op het moment suprême niet in de brandnetels of bovenop een mierenhoop gaat zitten. En om iets te hebben waaraan je je handen kunt afdoen, zodat je (bij het wisselen van standjes) geen boomschors of aarde op plekken smeert waar je het niet wil hebben.

Spreek bijvoorbeeld af om te gaan wandelen en/of picknicken en plan vooral de setting, niet zozeer de seks. Op die manier voorkom je eventuele druk en maak je het zo comfortabel mogelijk zonder af te doen aan spontaniteit.

Montse Monmo via Unsplash

2. Kies een goede plek

De mogelijkheid om betrapt te worden, is voor velen wat seks buiten zo spannend maakt. Maar betrapt worden door de boswachter, natuurbeheerder of agent en een boete krijgen, is een stuk minder opwindend. Evenals er in het heetst van de strijd achter komen dat de plek die je hebt uitgekozen vlak bij een speeltuin ligt. Of bij een hondenlosloopplek. Het is dus belangrijk om een geschikte plek te kiezen.

Beschut

Wat dan goede plekken zijn? Om te beginnen: een plek die beschut is. Buitenseks zelf is in Nederland niet strafbaar, maar naaktrecreatie op plekken die daar niet voor bedoeld zijn, en schennis van de eerbaarheid (handelen in strijd met de openbare zeden), wel. Zo kan het dat je voor seksen op het strand tóch een boete kan krijgen als je betrapt wordt. Een flinke ook: 410 euro! Ga dus voor een plek die goed verstopt is, zodat de kans op betrapt worden minimaal is én je anderen niet tot last bent met je avontuurtje. Anders wordt het misschien eerder een avon-duur-tje.

Bekend

In bossen, parken en duinen kun je vaak prima beschutte plekjes vinden, maar zorg dat deze niet in de buurt zijn van gangbare wandelroutes. Ook afgelegen industrieterreinen bieden mogelijkheden, hebben we ons laten vertellen. Daar schijnt het vooral op zondag een stuk minder bedrijvig te zijn.

Het is dan ook aan te raden om een plek te kiezen die je enigszins kent. Of om op z’n minst de omgeving eerst goed te verkennen. Dat maakt het makkelijker je risico’s in te schatten en biedt je meer zekerheid en vertrouwen. Minder alert hoeven zijn op je omgeving = meer aandacht voor elkaar en de seks.

Wil je tóch het strand op (bijvoorbeeld omdat je hooikoorts hebt, we noemen maar wat), ga dan voor een strand met strandhuisjes waar je je achter kunt verschuilen. Of doe het in zee. Maar dat heb je niet van ons…😉

Doe het dicht bij huis

Als je zin hebt in buitenseks, wil je het niet te lang moeten uitstellen omdat je nog uren naar de gekozen plek moet rijden. Het is daarom aan te raden om dicht bij huis (of in de buurt van je hotel, campingplek of appartementje op vakantie) te blijven.

Over rijden gesproken… De auto is een goede second best buitenspot! Op een (afgelegen) parkeerplek bevind je je net zo goed in het openbaar, en met de ramen open hoor je de geluiden van buiten. Bovendien zit je droog als je tip 2 bent vergeten. Ook een prima alternatief voor buitenseks in de wintermaanden!

Speel je liever helemaal op safe? Zowel qua zin als pakkans? De tuin, het dakterras of het balkon tellen technisch gezien ook als buiten, toch? Hoewel, helemaal safe… let wel even op eventuele glurende buren.

3. Check het weerbericht

We hoeven je niet te vertellen hoe onvoorspelbaar en wisselvallig het weer kan zijn, dus check als je van plan bent buiten seks te gaan hebben altijd even de verwachting voor de komende uren. Zelfs als het die dag prachtig weer is. En zélfs als je niet vies bent van een paar spetters. Dan kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan (en kun je eventueel een passende outfit uit de kast trekken voor een wet T-shirt contest).

4. Draag gemakkelijke kleding

Bij makkelijke kleding denk je waarschijnlijk (niet geheel onterecht) aan kleding die makkelijk uit kan. Of aan kleding die niet eens uit hoeft, zoals jurkjes en rokjes. Maar heb je ook gedacht aan kleding die snel weer aan kan? Wel zo praktisch om het een en ander te verbloemen, mocht het nodig zijn.

Broeken met elastieken band zijn hiervoor ideaal. Net als eerdergenoemde jurkjes en rokjes. En vaak is wijde kleding makkelijker aan en uit te trekken dan strakke kleding. Probeer knoopjes, touwtjes, ritsen en riemen in ieder geval zo veel mogelijk te vermijden.

Dainis Graveris via Unsplash

5. Neem sextoys mee

De spanning die seks in de buitenlucht met zich meebrengt is heerlijk, maar kan je soms ook in de weg zitten om je helemaal te laten gaan. Niet dat klaarkomen het doel moet zijn van buitenseks, maar genieten wel. Een speeltje kan je helpen met allebei! Neem bijvoorbeeld een mini bulletvibrator of een sleevemasturbator mee. Er zijn talloze toys in reisformaat die makkelijk in je tas of zelfs broekzak passen.

Article written by Donna van der Kolk

Specialiseerde zich als redacteur per ongeluk in liefde en seks. Wordt blij van pornstars en sex on the beach (de cocktails, for the record) en minder blij van hoeveel essentiële informatie over lichaam en genot niet algemeen bekend is. Schrijft, praat en adviseert er daarom graag over. Is daarnaast allergisch voor verkooppraatjes en katten, maar is nu marketeer met twee katers (drie na een vrijmibo).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *