Ontdekken

Orgasme uitstellen? 8 Tips voor Hem & Haar

Bij mannen is het een veelvoorkomend probleem; snel tot een orgasme komen. Ondanks dat de man dan tot een orgasme is gekomen, is het voor hem vaak niet leuk. Te meer omdat zijn partner dan nog niet de kans heeft gehad om echt van de seks te kunnen genieten. Maar ook voor vrouwen is het goed om het orgasme zo nu en dan eens uit te stellen. Als je het orgasme namelijk uit kunt stellen, zal het uiteindelijk een nog lekkerder hoogtepunt worden. Daarom in dit blog een aantal tips hoe je het orgasme uit kunt stellen, zowel voor hem als voor haar.

Tip #1: Train je spieren (hem & haar)

De beste tip om het orgasme uit te stellen is het trainen de bekkenbodemspieren. Door dit te doen, zorg je er structureel voor dat je je orgasme beter onder controle krijgt. En met deze controle kan je er weer voor zorgen dat het orgasme uitgesteld wordt. Hieronder gaan we per persoon dieper in op het trainen van de spieren.

1.1 Bekkenbodemtraining voor Hem

Bij mannen heet de bekkenbodemspier de pc-spier. Deze spier kan je trainen door deze aan te spannen of omlaag te duwen. Je spant je pc-spier aan door te doen alsof je je plas moet ophouden, en bij het omlaag duwen moet je juist te doen alsof je plast. Deze oefeningen kan je afwisselen, maar je kunt ook trainen om de pc-spier zo lang mogelijk aan te spannen. Op welke manier je de pc-spier ook traint, het heeft altijd een positieve werking op de controle op het orgasme.

1.2 Bekkenbodemtraining voor Haar

Ook vrouwen kunnen de bekkenbodemspier trainen. Vrouwen kunnen dit op dezelfde manier doen als mannen, door de bekkenbodemspier aan te spannen of juist uit te duwen. Daarnaast zijn er voor vrouwen ook hulpmiddelen om de bekkenbodemspier te trainen. De zogenoemde ben wa balls, zorgen er met hun gewicht voor dat de vrouw de bekkenbodemspier constant aan moet spannen. Net als in een sportschool kan je hierbij het gewicht verhogen naar mate je langer traint. Zo merk je dat je bekkenbodemspier daadwerkelijk sterker wordt!

Tip #2: Knijpen

Ben je nog bezig met het trainen van de spieren rondom de penis, dan is knijpen in de penis tijdens de seks een goede tijdelijke oplossing. Voel je dat je bijna tot een orgasme komt, stop dan tijdelijk en knijp met je duim en wijsvinger in de schacht van de penis. Hierdoor zal de erectie een klein beetje afnemen en daardoor ook de drang om tot een orgasme te komen verdwijnen. Deze tip kun je ook leren aan je partner en er zo een erotische handeling van maken.

Tip #3: Pauze houden

Net als bij de vorige tip moet je bij deze tip even stoppen waar je mee bezig bent. In dit geval geldt het echter voor zowel mannen als vrouwen. Als je een orgasme voelt komen is het namelijk raadzaam om even iets anders te gaan doen. Bevredig je partner bijvoorbeeld oraal, om even de aandacht op iets anders te vestigen. Maar ook als je aan het masturberen bent, kan je de aandacht naar een ander deel van je lichaam verleggen. Stimuleer bijvoorbeeld even je tepels, zonder dat je jezelf bij je geslachtsdeel stimuleert. Kortom, er zijn genoeg manieren om even pauze te houden.

Tip #4: Ontspan

Zowel vrouwen als mannen spannen de spieren van bovenbenen, buik en billen aan tijdens de seksuele stimulatie. Maar ook een snellere ademhaling is een veelvoorkomend gevolg van het hebben van seks. Toch is het belangrijk om zo ontspannen mogelijk seks te hebben. Door je spieren te ontspannen en je ademhaling te reguleren, is het namelijk makkelijker om je orgasme onder controle te houden. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Dus ondanks dat seks soms een aardige work out is, is het toch belangrijk om ook genoeg te ontspannen. Je geniet er dan meer én langer van.

Tip #5: Draag een Cockring

Het knijpen van de penis kan je ook bewerkstelligen door een cockring te dragen. Omdat deze ring strak om de penis zit, worden de bloedvaten en zwellichamen vernauwd. Hierdoor zal er iets minder gevoel in de penis komen. Dit heeft weer tot gevolg dat het langer duurt totdat je tot een orgasme komt. Bijkomend voordeel van het dragen van een cockring is dat het orgasme, als het er eenmaal is, een stuk intenser is. Alleen maar voordelen dus aan het dragen van een cockring.

Tip #6: Gebruik crème of spray

Voor mannen is er naast een cockring (zie tip 5) nog een product dat ervoor zorgt dat het orgasme uit wordt gesteld. Er is namelijk speciale crème of spray die je op de penis kunt smeren. Deze crème of spray heeft een verdovende werking. Hierdoor wordt de eikel minder goed gestimuleerd tijdens de seks. Logisch gevolg van minder stimulatie van de eikel is dat je minder snel tot een orgasme komt. In dit geval is minder dus een positieve eigenschap!

Tip #7: Van tevoren masturberen

Deze tip gaat alleen om als je het orgasme uit wilt stellen tijdens de seks met iemand anders. Door van tevoren te masturberen, duurt het de volgende keer langer tot je tot een orgasme komt. Je kunt dan ook overwegen om dit te doen voordat je een afspraakje hebt. Kleine tip binnen deze tip is wel, dat je het voor jezelf moet houden. Als je seksuele partner hoort dat je al hebt gemasturbeerd hebt, kan dit invloed hebben op jullie samenzijn.

Tip #8: Kies een ander standje

Als je seks hebt met je partner en je bent bezig in je favoriete standje, is de kans groot dat je tot een orgasme komt. Overweeg daarom eens om het standje dat jij het lekkerst vindt, tot het laatste te bewaren. Sowieso is het goed om te switchen tussen verschillende standjes. Hierdoor houd je je seksleven gevarieerd en kan je iedere keer een rustmoment inbouwen om bijvoorbeeld tip twee en vier toe te passen. Genoeg reden dus om een keer voor een ander standje te kiezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *