Ontdekken

Voorbereiden op anale seks? 6x tips voor anale voorbereiding

Anale seks kan iets heel moois en lekker zijn, mits je jezelf goed voorbereid. Van het ene op het andere moment de “achterdeur” betreden, is een slecht idee. Voordat je deze stap neemt is het belangrijk om over een aantal zaken nagedacht te hebben. Met een goede voorbereiding weet je namelijk beter wat je kan verwachten. Hierna kan je er ook beter van genieten. Hoe je je goed voorbereidt, lees je in dit blog.

1. Maak het bespreekbaar

Zoals we net al zeiden is het belangrijk om niet onaangekondigd van het ene op het andere moment anale seks te hebben. Misschien is je partner er nog helemaal niet klaar voor. Daarom is het belangrijk om de behoefte voor anale seks te bespreken met je partner. Of gewoon eens informeren hoe hij of zij er tegenover staat. Als het goed zit tussen jullie, moet je het overal over kunnen hebben. Dus ook over anale seks. En laten we eerlijk zijn, het is allang niet meer zo’n taboe als vroeger toch?

2. Verzamel informatie

Overal op het wereldwijde web is wel informatie te vinden over hoe je anale seks het beste aan kunt pakken. Zelf hebben wij bijvoorbeeld een informatiepagina, waarin zo’n beetje alles rondom anale seks besproken wordt. Heb jij er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht welk standje het meest comfortabel is bij anale seks? Dit en alle andere informatie zijn dingen die je eenvoudig kunt vinden. Na het lezen van deze artikelen kun je voor jezelf bepalen hoe jullie de seks het beste aan kunnen pakken.

3. Zorg voor het juiste glijmiddel

Hoe lang het voorspel ook duurt, welk standje je van tevoren ook kiest, de belangrijkste voorbereiding bij anale seks is het hebben van glijmiddel. De anus maakt van nature namelijk geen vocht aan, waardoor glijmiddel noodzakelijk is. Er is dan ook speciaal anaal glijmiddel, wat meerdere voordelen heeft. Er zijn namelijk glijmiddelen met een ontspannende of verdovende werking. Dit zorgt ervoor dat de anale ervaring een stuk fijner is.

4. Gebruik de juiste condooms

Ook het gebruik van condooms is iets om van tevoren goed rekening mee te houden. Omdat de anus dus geen natuurlijk vocht aanmaakt, bestaat de kans dat het sneller gaat schuren. Daarom is het altijd aan te raden om een voorraadje extra sterke condooms in huis te halen voordat jullie met anale seks beginnen.

5. Hygiëne is het belangrijkst

Dit is dé tip op het gebied van anale seks. Zorg dat je een aantal uur van tevoren naar het toilet bent geweest voor nummer 2. Daarnaast is het fijn om vóór anale seks nog even te douchen en te wassen rondom de anus. Dit kan met water en zeepvrije was-lotion. Maar ook met een speciale anale douche. Wanneer alles goed schoon is en voelt, is de kans groot dat je meer ontspannen bent.

6. Gebruik Toys

Om te ervaren hoe het is om iets in te brengen in de anus, is het verstandig om te beginnen met speciale anaaltoys. Een goed voorbeeld hierbij is een anaalplug set. Met zo’n set kun je beginnen met een kleine anaalplug en wanneer je hieraan gewend bent, kun je de afmeting van de plug steeds groter maken. Als je eenmaal bent gewend aan het inbrengen van toys, kan je beginnen met penetratie met de penis. Ook hierbij is het belangrijk om geleidelijk in te brengen, om de ontvanger te laten wennen aan de omvang.

We hopen je met deze tips een eindje op weg te kunnen helpen naar een heerlijke anale seks ervaring. Hoe meer ontspannen je bent, hoe makkelijker het gaat. Hierdoor kan je er ook meer van genieten. Als je het wel een opwindende ervaring vindt, maar er niet van kunt genieten, is het belangrijk om te stoppen wanneer het echt niet meer gaat. Probeer het dan een volgende keer weer, waarbij je de ervaring van de vorige keer meeneemt en er op die manier meer van geniet. Want dat is het belangrijkste; anale seks moet voor beide partners een genot zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *