Ontdekken

Bekkenbodemspieren trainen? Dit zijn de beste manieren

Heb je weleens last van weinig controle over de blaas of dyspareunie, oftewel pijn na het vrijen? Grote kans dat jouw klacht dan gerelateerd is aan de bekkenbodemspieren. De wat? De bekkenbodemspieren! We leggen je er in dit blog alles over uit of bekijk onze Pleasure Academy aflevering waarin alles over bekkenbodemspieren wordt uitgelegd door sexpert Jamy Joy;

1. Wat zijn de bekkenbodemspieren?

De plaatvormige constructie die organen ondersteunt als de blaas, vagina, baarmoeder en endeldarm, noemen we de bekkenbodemspieren. Als die ondersteuning niet zo goed is, ervaar je al snel allerlei fysieke ongemakken. Daarom is het belangrijk om deze bekkenbodemspieren te trainen en ze op die manier krachtig te houden. Er zijn verschillende manieren om de bekkenbodemspieren te trainen. Je kunt er hierbij voor kiezen om te trainen met of zonder hulpmiddelen.

2. Voordelen van getrainde bekkenbodemspieren

Omdat de kans op een slecht functionerende bekkenbodem hoger wordt naarmate de leeftijd stijgt, is het zeker ook voor jonge vrouwen interessant om aandacht te schenken aan hun bekkenbodemspieren. Daarmee ben je verzakkingsproblemen van de spieren altijd voor.

Daarbij komt ook dat je jezelf ook op betere slaapkameravonturen trakteert. De bekkenbodem speelt namelijk een grote rol tijdens de seks. Hoe steviger de spieren zijn, hoe strakker de vagina, hoe meer genot je ervaart tijdens het vrijen en klaarkomen. Een ander voordeel van een goed getrainde bekkenbodemspieren is het feit dat er extra vocht in de vagina wordt aangemaakt.

Genoeg voordelen dus om je bekkenbodemspieren te trainen.

3. Bekkenbodemspieren trainen zonder speeltje

Om de bekkenbodemspieren te trainen kan je een speciale bekkenfysiotherapeut bezoeken. Maar er zijn ook allerlei oefeningen die je thuis kunt doen om je bekkenbodemspieren te trainen. Het trainen van de spieren kan je bijvoorbeeld doen door de vagina samen te trekken alsof je je plas op moet houden. Als je dit vaak genoeg doet zal je merken dat je het steeds langer vol kunt houden.

Hoe meer je traint, hoe sterker je de bekkenbodemspier maakt. In het begin zal het wellicht een beetje onwennig zijn, maar onthoud dan dat je het doet voor een goed doel.

4. Bekkenbodemspier trainen met speeltje

Je bekkenbodemspieren trainen kan je dus helemaal zelf doen, zonder hulpmiddelen. Maar waarom niet de sexy way met geishaballen, oftewel ben wa ballen? Dat zijn kleine balletjes, die je vaginaal moet inbrengen. Omdat je het gevoel hebt dat de balletjes uit kunnen vallen, span je automatisch de bekkenbodemspieren aan. Zonder dat je het doorhebt, maak je je bekkenbodemspieren dus sterker.

Naast het trainen zorgen de ben wa ballen ook voor een opwindend gevoel. De gewichtjes die in de balletjes zitten bewegen namelijk in de vagina. Dit brengt met zich mee dat ook de g-spot gestimuleerd wordt. Zo kan je het nuttige met het aangename combineren. Er zijn zelfs geishaballen die vibreren waardoor de stimulatie helemaal tot een ultiem gevoel leidt. Het trainen van je spieren was dus nog nooit zo lekker!

Wist jij van het bestaan van de bekkenbodemspieren? Of dat het trainen van deze spieren zorgt voor betere seks? Hoe je het ook wendt of keert, het is dus altijd goed om de bekkenbodemspieren te trainen. Wat ons betreft kun je hierbij het beste kiezen voor de ben wa ballen omdat je er dan minder moeite voor hoeft te doen. De moeite wordt zelfs vervangen door stimulatie en genot. Was het maar zo makkelijk in de sportschool hè?

This Post Has 3 Comments

 1. Ger Reply

  Hi !
  Hebben jullie ook tips om de bekkenbodemspieren te trainen voor mannen en dan zonder en met hulpmiddelen als die er zijn ? Vriendelijke groet, ger

 2. Henk Reply

  En bij mannen? Ik moet ze ook trainen en hoor graag als er een leukere manier is.

 3. Eva Reply

  Goed artikel! En belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Er is nóg een manier om je bekkenbodem te oefenen op een heel aangename manier en dat is tijdens de seks. Als vrouw bovenop kun je je spieren aanspannen om de penis. Heel leuk om langzaam genietend te stimuleren. Hier genieten beiden van!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *