Sextoy Trends voor 2022

Trends zijn er om te zetten, te volgen, soms te negeren als het niet jouw ding is, maar in dit geval vooral om uit te proberen! Want de sextoytrends voor 2022 nodigen uit om uit te verkennen. Dit zijn de 9 trends voor dit jaar.

Naar alle sextoys
Banner

1. Nieuwe kleuren

Net als in de mode, zijn er ook in sextoyland trendkleuren te bespeuren. Waar we nu bij kleding oranje 'nude' in allerlei varianten zien, zien we bij seksspeeltjes minimaal 50 tinten roze. Zo zien we rosegoud steeds vaker voorkomen in het nieuwe assortiment, is de Womanizer Starlet coral pink en ook het iets zachtere pretty pink is op dit moment populair bij speeltjesontwerpers. De Willie Toys Lioness vibrator is bijvoorbeeld Pretty Pink. Naast deze zachtere kleuren winnen ook donkeredere kleuren als sapphire blue en matzwart terrein. Kortom: elegante, een tikkeltje misterieuze, maar vooral stoere en stijlvolle kleuren. Bijna zonde om al dat moois in je nachtkastje op te bergen. 

Banner

2. Masturberen zonder handen

Zeg je masturberen, dan zeg je bevredigen met je hand. Toch is masturberen zónder handen nu helemaal 'in'. Voor mannen is een vibrerende masturbator hiervoor dé musthave. Als je deze masturbator op de juiste manier om de penis plaatst, kan je vervolgens achterover leunen en genieten. Momenteel hebben merken als Hot Octopuss, Satisfyer, STROKR en Fleshlight al vibrerende masturbators op de markt gebracht. Ook vrouwen kunnen masturberen zonder handen. Hoe je dat doet zie je in deze video van Pleasure Academy.

Banner

3. Sextoys met app

Deze trend komt voort uit de sextoys met afstandsbediening. Vibrerende eitjes met afstandsbediening zijn bijvoorbeeld al jaren populair. Met een app wordt de afstandsbediening steeds geavanceerder. Zo kun je sommige sextoys via hun app besturen vanaf de andere kant van de kamer én wereld. Ook kan je je speeltjes steeds beter laten aansluiten op jouw voorkeuren. In veel apps kun je zelf vibratiepatronen maken of de vibraties afstemmen op muziek. En zeg nou zelf: speeltjes besturen met je smartphone biedt nog wel meer voordelen... Merken als We-Vibe, Womanizer en Willie Toys hebben al van dit soort toys in het assortiment. Ook kunnen we alvast verklappen dat er dit jaar nog meer technisch verbeterde producten in het assortiment komen. Op de pagina  sextoys-met-app vind je al deze sextoys overzichtelijk bij elkaar.

Banner

4. Duurzame sextoys

We zijn ons meer dan ooit bewust van onze impact op de aarde. People, planet en profit moeten perfect in balans zijn om de aarde niet uit te putten. Belangrijke nieuwe standaard hierbij is het scheiden en reduceren van afval. Een manier om dit te doen, is het ontwikkelen van biologisch afbreekbare producten. Of producten in ieder geval op een duurzame manier produceren. Maar ook het gebruiken van oplaadbare sextoys valt onder de verduurzaming, er zijn immers geen batterijen meer nodig. In 2022 worden ook steeds meer sextoys gemaakt van biostoffen, zoals glas, hout, keramiek, roestvrijstaal, metaal en aardewerk. Bestel bijvoorbeeld deze volledig duurzame Gaia Eco Bullet Vibrator. Deze is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal dat lijkt op plastic. Want we kunnen anno 2022 pas écht genieten als we geen last hebben van een knagend schuldgevoel van niet-duurzame artikelen. 

Banner

5. Nieuwe technologieën

Een vibrator is al lang niet meer alleen een trilspeeltje. Sinds de introductie van de Air Pulse Plus Vibratie, in de volksmond de luchtdrukvibrator, is deze vorm van stimulatie niet meer weg te denken. Steeds meer merken hebben dan ook een luchtdrukvibrator op de markt gebracht. Deze luchtdruktechniek is nu ook door Satisfyer doorgevoerd in de koppelvibrator, zodat je er ook met je partner van kunt genieten. Ook technologieën om sextoys te verwarmen en verkoelen zien we steeds meer. Op nieuwe manieren stimuleren is dus absoluut iets om in de gaten te houden!

Banner

6. Samen sexperimenteren

Wie denkt dat sextoys bedoeld zijn voor (eenzame) vrijgezellen, is af. Natuurlijk zijn ze ideaal voor singles (en mensen in een relatie die zelf willen sexperimenteren), maar net zo goed voor koppels! Gelukkig weten stelletjes zelf ook dat speeltjes een leuke aanvulling tussen de lakens zijn, want koppelvibrators zijn de afgelopen jaren misschien nog wel populairder geworden dan de klassieke vibrator. Het is dus niet gek dat stellen ook steeds meer met elkaar gaan experimenteren. Zelfs stellen die al jaren samenzijn en elkaar door en door kennen, kunnen zo nieuwe kanten van elkaar ontdekken. Dat dit aan populariteit wint, zien we aan het aantal voordeelpakketten. Deze pakketten bestaan uit meerdere soorten sextoys, die je uitdagen om allerlei manieren van stimulatie uit te proberen, zowel bij hem als bij haar. Het populairste item dat binnen deze trend valt? De speciale erotische adventskalender. Dit pakket in de vorm van een kalender bevat 24 verschillende sextoys, die jullie meenemen op een seksuele ontdekkingsreis. Adventskalenders zijn vooral populaire cadeaus voor kerst, maar waarom alleen dan? Je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om af te tellen naar een verjaardag en jullie jubileum.

Banner

7. Verwarmende masturbators

Bij masturberen zijn 2 dingen belangrijk: stimulatie en comfort. Want de stimulatie kan nog zo lekker zijn, als je niet kunt ontspannen omdat iets niet comfortabel voelt, genieten je er toch minder van. Zonde! Denk je daarom eens in hoe heerlijk een masturbator of vibrator zou zijn die verwarmt. Bijvoorbeeld tot lichaamstemperatuur, zodat het nog echter voelt... Satisfyer had al een verwarmende masturbator uitgebracht en ook STROKR heeft dit nieuwe foefje aan z'n assortiment toegevoegd. Liever een verwarmde Fleshlight? Dan kan je deze natuurlijk altijd opwarmen met de sleeve warmer.

Banner

8. Bekkenbodemtraining

Niet vies van een beetje trainen? Dan kunnen de bekkenbodemspieren niet achterblijven. Geloof het of niet, ook sextoys kunnen helpen bij het versterken van deze spier. De bekkenbodemspieren hebben invloed op de urinebuis, anus en de vagina. Het trainen van de bekkenbodemspieren heeft dan ook veel voordelen, waaronder je orgasme uit kunnen stellen én intenser ervaren. En het trainen zelf kan ook nog eens heel lekker en opwindend zijn. Geen wonder dat het lijkt of de Ben Wa Ballen tegenwoordig in vrijwel ieder nachtkastje liggen (en dus láng niet meer alleen in die van pasbevallen vrouwen)! Misschien ken je ze trouwens ze beter als geishaballen, maar ze doen hetzelfde.

Banner

9. Bead vibrators

Ook de ontwikkeling van vibrators staat nooit stil. Zo komt Willie met een nieuwe manier van g-spotstimulatie: rotatie met kralen! Door de roterende kop, bewegen de ronde kralen in de vibrator. Terwijl de vibrator de g-spot stimuleert, wordt de vaginawand tegelijk gestimuleerd met de balletjes. Een dubbele vibrator dus, waarbij de aandacht dit keer uitgaat naar de vaginawand en de g-spot. Klinkt deze manier van stimulatie je bekend in de oren? Je kunt het principe kennen van de tarzan vibrator. De bead vibrator is echter een stuk kleiner en handzamer.