Dit gaan ze worden: dé sextoytrends voor 2024

Trends zijn er om te zetten, te volgen en soms te negeren als het niet jouw ding is. Maar in het geval van speeltjes zijn ze er vooral om uit te proberen! Want de sextoytrends voor 2024 nodigen uit om uit te verkennen. Dit zijn de trends voor het komende jaar.

Naar alle sextoys
Banner

1. Siliconen

Om ons lijf zien we in 2024 veel fleece en flanel, als het aankomt op materialen die in de mode zijn. Maar als het aan de sextoy-industrie ligt, voelen we dit jaar vooral siliconen aan (en in) ons lijf. Zo brengt een van de grootste merken binnenkort een volledig siliconen variant van zijn sextoy bestseller op de markt. Dit materiaal is sterk, duurzaam, geurloos, kleurvast en hypoallergeen. Maar belangrijker nog: het is niet-poreus. Dat houdt in dat het geen vocht kan absorberen en bacteriën zich niet in het materiaal kunnen nestelen. Zo kun je siliconen speeltjes goed schoonhouden, ook na veelvuldig gebruik. Wel zo hygiënisch en veilig. We gaan er dus vanuit dat deze sextoytrend een blijvertje is. 

Banner

2. Lifestyle design

Hoewel klassieke speeltjes natuurlijk nooit helemaal uit de mode gaan, komen er wel andere modellen ín de mode bij. De laatste jaren zagen we toys al steeds stijlvoller worden. Bijvoorbeeld met subtiele vormen, zachte en diepe kleuren en goud- of zilverkleurige details. Je zou ze bijna voor de sier op je nachtkastje laten staan – als ze niet zo herkenbaar zouden zijn als speeltje. En laat dat nou precies een trend voor 2024 zijn: speeltjes met een lifestyle-like design. Zoals de Arcwave Pow: een masturbator met stevige zuigkracht en de looks van een muziekboxje. Zulke discrete designs zien we komend jaar steeds vaker. Zoekt iemand nog een mooie masturbator voor in de vensterbank? 

Banner

3. Meer geavanceerde masturbators

De tijd dat sextoys vooral een vrouwending waren, is (gelukkig) al lang en breed voorbij. Dat ook steeds meer mannen zichzelf toys gunnen is dus al geen trend meer te noemen, ook al zien we in onze verkoopcijfers deze lijn alleen maar steiler omhoog gaan. Maar dat die toys voor mannen steeds geavanceerder worden is wél een trend die we nu bespeuren. Zo is de onder vrouwen zo geliefde luchtdruktechniek nu ook terug te vinden in de Arcwave Ion.

Banner

4. Inwendige luchtdruk

Over die luchtdruktechniek gesproken… Die wordt bij vrouwenspeeltjes in 2024 niet alleen meer ingezet voor clitorisstimulatie, maar ook voor inwendige stimulatie. De nieuwe Womanizer OG is hier een goed voorbeeld van. Dit is het eerste speeltje dat de beroemde luchtdruktechniek inzet om de g-spot te stimuleren. En het feit dat Womanizer daar (net als destijds bij de eerste clitorisstimulator met deze techniek) een orgasmegarantie op geeft, maakt deze trend veelbelovend. 

Banner

5. Elektrosex

Nog nooit kreeg Willies klantenservice zoveel vragen over elektrosex als de afgelopen periode. Bij elektrosex stimuleer je erogene zones met lichte elektrische schokjes. Speeltjes daarvoor bestaan al een tijdje, zoals deze Pleasure Lab We-Love koppelvibrator, maar de interesse hierin lijkt gestaag te groeien. Wie weet wordt dit dé manier om spanning (terug) in je relatie te brengen dit jaar en spatten de vonken er straks letterlijk (weer) van af.

Banner

6. Toys voor verschillende bedpartnersamenstellingen

Welke speeltjes lenen zich goed voor seks tussen twee mannen en één vrouw? Zijn er koppeltoys voor andere samenstellingen dan man-vrouw? Welke speeltjes kan ik het beste gebruiken als ik als man seks heb met twee vrouwen? Meer dan ooit kwamen vragen als deze de laatste tijd binnen op onze klantenservice. Het antwoord daarop is natuurlijk afhankelijk van wélke samenstelling. Overal zijn wel passende toys voor te vinden, maar in het aanbod partnertoys voor meer dan twee mensen en andere samenstellingen dan man-vrouw zit nog veel groeipotentie. We verwachten dan ook dat daar dit jaar op in wordt gespeeld.