Anale seks? 3 Stappen voor de eerste keer

Voor wie nog nooit anale seks heeft gehad, maar het wel graag een keer wil proberen volgen hier een aantal tips. Voor anale seks moet je namelijk wel een beetje voorbereid zijn. Dat geldt voor beide partners. Wie denkt dat anale seks alleen voor homoseksuelen is dan heeft het goed mis. Door een groeiende openheid over seksualiteit experimenteren ook steeds meer heterokoppels met deze vorm van intimiteit en velen van hun zien het als een aanwinst op hun seksleven. Ook sommige heteromannen blijken de anale stimulatie als prettig te ervaren. Mochten jullie ook de stap willen zetten, helpen we je hieronder op weg met een kort stappenplan.

Banner

Stap 1: Wat heb je nodig?

Gerelateerd: Anaal Glijmiddel, Condooms, Anale Douche

Naast een gezonde dosis lef moet je het onderwerp uiteraard bespreekbaar maken met je partner en moeten beiden enthousiast zijn over het uitproberen van anale seks. Weet je niet goed hoe je anale seks bespreekbaar moet maken? Lees dan eens deze drie tips voor het bespreekbaar maken van anale seks. Zijn jullie beide enthousiast? Dan kunnen de voorbereidingen op jullie sexperiment beginnen.

Omdat de anus in tegenstelling tot de vagina zelf geen natuurlijk vocht aanmaakt om de penetratie te vergemakkelijken is een glijmiddel echt nodig. Eventueel kan je er ook voor kiezen om kleine sextoys te gebruiken, maar hierover later meer. Ook het gebruik van een condoom is noodzakelijk. De anus en endeldarm bevat nogal wat haarvaatjes die zelfs bij lichte beschadiging vatbaar zullen zijn voor bacteriĆ«n en SOAā€™s. Als je vaker aan anale seks doet kan het handig zijn een anale douche aan te schaffen.

Banner

Stap 2: Het Voorspel

Gerelateerd: Anaal Glijmiddel, Buttplugs, Condooms

Experimenteer eerst eens alleen op je gemak. Het is verstandig om te voelen hoe het is als iets je anus penetreert. Dat kan eerst met je vingers, maar ook een kleine buttplug kan hierbij van pas komen. Wanneer je een buttplug gebruikt, kan je er voor de hygiƫne een condoom om doen. Daarnaast is, zoals in elke situatie bij anale seks, ook glijmiddel een absolute musthave. De dames zullen meteen merken dat anale penetratie een heel andere sensatie is dan vaginale penetratie. Zorg dat je bekend raakt met het gevoel van anale penetratie met behulp van sextoys.

Als jullie aan het gevoel van anale stimulatie, met behulp van sextoys, gewend zijn. Dan kunnen jullie nadenken over de anale penetratie. Voor je dit samen verder gaat ontdekken is het belangrijk dat jullie letten op de hygiƫne. Neem (samen) een uitgebreide douche en zorg dat je goed naar het toilet bent geweest. Zoals eerder aangeven, kan je de anus ook nog spoelen met een anaal douche. Mocht je hier niet voor kiezen, biedt een condoom ook genoeg uitkomst om de anale seks hygiƫnisch te houden.

Banner

Stap 3: Anale Seks

Gerelateerd: Anaal Glijmiddel, Buttplugs, Condooms

Hoe de penetratie bij anale seks wordt ervaren, hangt natuurlijk af van de grote van de penis. Daarom is ontspanning van de anus belangrijk. Beide partners moeten geduldig hierbij zijn en respectvol naar elkaar luisteren. De anus is van nature nauwer en meer gespannen dan een vagina. Voorspel kan goed helpen bij het ontspannen. Wanneer we goed opgewonden zijn is het makkelijker om je open te stellen voor anale penetratie. De ontvanger of ontvangster moet een houding kiezen waarin zij of hij comfortabel ligt.

Het beste standje dat wij hierbij kunnen aanraden, is lepeltje-lepeltje. Hierbij is de anus namelijk het meest ontspannen. Andere poses kun je altijd nog uitproberen wanneer je wat meer geoefend bent. Een kussen onder je heup kan helpen om de makkelijker in de meest ideale positie te komen en te blijven. Het belangrijkste bij het beginnen met anale seks is dat de "ontvanger" bepaalt wat er gebeurt. Een goed vertrouwen in je partner, ontspanning en geduld kunnen op deze manier van anale seks een spannende aanvulling op jouw seksleven maken.

Op welke manieren je elkaar anaal kunt stimuleren, lees je in drie manieren om je partner anaal te stimuleren.

Bekijk verschillende Buttplugs