Lust

Wat is libido? 10x Tips om je libido te verhogen!

Hoog libido, laag libido, libido verhogen. Zomaar een paar termen die je vast wel eens voorbij hebt horen komen. Maar wat wordt er nou bedoelt als men het heeft over libido. Wat is het libido nou precies? We leggen het allemaal uit in dit blog en geven je ook tips om je libido op pijl te houden of zelfs te verhogen!

Wat is het libido?

Te beginnen met de vraag; wat is het libido? Het libido is de geslachtdrift bij mensen. Onder geslachtsdrift verstaan we dan weer de mate waarin een persoon behoefte aan seks heeft. Heb je dus een hoog libido, heb je veel zin in seks. Heb je een laag libido, heb je weinig zin in seks. Om een gezond libido te hebben zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zowel mentaal als fysiek kan je jezelf dusdanig verzorgen dat je een gezonde dosis zin in seks behoudt.

Wat zijn de oorzaken van een laag libido?

Een laag libido kan meerdere oorzaken hebben. In de meeste gevallen is het zelfs zo dat de oorzaak iets mentaals is. Denk hierbij aan stress, relatieproblemen of depressie. Maar ook fysieke ongemakken als overgewicht, moeheid en/of het gebruik van medicijnen kunnen een oorzaak zijn van een verlaagd libido. Ga voor jezelf dan ook na wat voor jou de oorzaken kunnen zijn als je last hebt van een laag libido. Alleen dan kan je het probleem oplossen en een hoger libido krijgen. Om je een eindje op weg te helpen hebben we hieronder 10 tips opgesteld:

Tip #1: Bespreek het met je partner

Als je met een lager libido te maken hebt, is het belangrijk om dit met je partner te bespreken. Op deze manier neem je namelijk eventuele onzekerheid over aantrekkelijkheid bij je partner weg. Zeg wat je voelt en probeer samen naar oplossingen te zoeken. Het is hierbij dan ook belangrijk om de tijd te nemen. Maar hier ook echt tijd voor. Niet alleen het met elkaar praten, ook romantische avondjes waardoor je weer zin in seks kunt gaan krijgen.

Tip #2: Slaap goed / genoeg

Veel en lekker slapen is een hele makkelijke tip om je libido te verhogen. Het klinkt misschien gek, maar de relatie tussen genoeg, gestructureerd slapen en het libido is heel erg hoog. Probeer dan ook de acht uur slaap per nacht te pakken om zo uitgerust mogelijk te zijn. Je zult zien dat je je dan niet alleen fitter voelt, maar ook dat je meer zin krijgt in seks. Kortom, het is een kwestie van het gewoon doen.

Tip #3: Eet gezond

Gezond eten is natuurlijk de meest bekende manier om goed voor je lichaam te zorgen. En als je goed voor je lichaam zorgt, zal automatisch je libido worden verhoogd. Vitamines als B3, B9, C, D, E hebben namelijk een directe invloed op je libido. Maar ook mineralen als borium en diverse kruiden als Ginseng en Ginkgo Biloba zijn goed om tot je te nemen. Of dit nou tijdens maaltijden is of met een kopje thee.

Tip #4: Maak je hoofd leeg

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is heel belangrijk om je hoofd leeg te maken. Maar alleen als je hoofd leeg is, kan je je optimaal richten op seks. Als je namelijk tijdens het voorspel of de seks aan andere dingen gaat denken en de stress in je hoofd toelaat, is dit automatisch niet goed voor je libido. Het ironische is dat je je hoofd goed leeg kunt maken door een aantal van de genoemde tips in de praktijk te brengen. Ga bijvoorbeeld bewegen, slaap genoeg en heb het erover met je partner. Op deze manier kan je alles wat je in je hoofd hebt eruit gooien en automatisch je libido verhogen!

Tip #5: Gebruik hulpmiddelen

Naast lichamelijke en geestelijke verbeteringen, kan je er ook voor kiezen om libido verhogende hulpmiddelen te gebruiken. Dit hoeft niet alleen als je last hebt van een laag libido, het is sowieso altijd leuk om het een keer uit te proberen. Zo zijn er de libido verhogende supplementen van Libido Forte. Deze supplementen zijn voor mannen (libido forte) en voor vrouwen (libido femme). De supplementen zijn 100% natuurlijk waardoor je geen chemische dingen in je lichaam stopt.

De supplementen werken libido verhogend, maar zorgen er ook voor dat mannen het langer vol kunnen houden. Daarbij wordt het opwindende gevoel getriggerd en worden geslachtsdelen (zowel bij hem als haar) gevoeliger.

Benieuwd geworden naar libido forte? Bekijk dan de video bovenaan dit blog.

Tip #6: Ga meer bewegen

Goed voor je lichaam zorgen kan door goed te eten, maar het kan natuurlijk ook door (meer) te bewegen. Je kunt jezelf hierbij natuurlijk helemaal afmatten in de sportschool. Maar je kunt bijvoorbeeld ook eens wat vaker de deur uit gaan om te wandelen. Dit is niet alleen gezond omdat je meer beweegt. Als je het met een (eventuele) partner doet, kan je direct een goed gesprek voeren. Het gesprek kan je natuurlijk ook wat spannender maken door het over jullie fantasieën te hebben.

Tip #7: Fantaseer meer

Ieder mens heeft waarschijnlijk fantasieën. Deze fantasieën kunnen over verschillende zaken gaan. Seksuele fantasieën zijn hier dan ook een onderdeel van. Als je een laag libido hebt, is het goed om eens goed te fantaseren waar je nou precies opgewonden van raakt. Door veel te fantaseren, zal je merken dat de zin om seks te hebben ook weer wat vaker terugkomt. Als dit het geval is, kan je je fantasieën combineren met masturberen. Zo zorg je er bijna ongemerkt voor dat je zin in seks en dus je libido weer hoger wordt.

Tip #8: Experimenteer

Ben je nou helemaal comfortabel met het hebben van fantasieën en ben je tot de conclusie gekomen dat (een van) de fantasieën ervoor zorgt dat je weer zin krijgt in seks. Dan is het goed om zo’n fantasie te laten uitkomen met je partner. Hierbij komen we weer terug bij tip 1. Bespreek de fantasie met je partner en experimenteer vervolgens met elkaar. Als jullie goed afspreken wat jullie beiden lekker vinden, kan dit alleen maar een positief effect hebben op jullie geslachtsdrift.

Tip #9: Erotische verhalen lezen of porno kijken

Als je bij de vorige twee tips denkt ‘goed idee, maar hoe begin ik daaraan’, dan is deze tip echt iets voor jou. Door het lezen van erotische verhalen, ga je namelijk automatisch fantaseren. Je leest vaak automatisch verhalen die aansluiten op jouw fantasie.

Door de verhalen te lezen, kan je fantaseren hoe het zou zijn met je eigen partner. Als het verhaal in combinatie met de fantasie over je partner zorgt voor opwinding. Dan is het tijd om het voor te stellen aan je partner en lekker met elkaar te gaan experimenteren. Op zoek naar spannende erotische verhalen? Shespot is de plek!

Tip #10: Begin er gewoon aan

Als laatste willen we je meegeven dat je er gewoon aan moet beginnen! Waaraan? Kies een van bovenstaande tips en je zult vanzelf merken dat je libido wordt verhoogd en je dus meer zin in seks hebt. En zin in seks die uit jezelf komt, is altijd beter dan de zin in seks die je moet oproepen. Begin dus eens met het maken van een wandeling en je zult vanzelf merken dat je vrijer wordt in je hoofd en je er weer lustig op los kunt fantaseren. Zo combineer je meerdere tips en is een hoger libido dichterbij dan je denkt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *