Ontdekken

Hoe kan je het beste vingeren? 8x Handige Tips & Technieken

Als je denkt aan vingeren kan dit verschillende betekenissen hebben. In dit geval gaan we graag dieper in op het seksueel vingeren. Oftewel, het stimuleren van de vagina met behulp van de vinger. Als je jezelf stimuleert met behulp van de vingers, heet dat masturberen. Maar je kunt natuurlijk ook je partner stimuleren met behulp van de vingers. Vanuit wel perspectief je het ook bekijkt, er zijn altijd mogelijkheden om het beter te doen. Daarom hebben we hieronder een aantal tips en technieken op een rij gezet voor zowel singles als stellen.

1. Iedere vrouw is verschillend

Of het nou om jezelf gaat of om je partner. Iedere vrouw is verschillend. Er is dan ook niet een handboek waarin staat hoe je het beste kunt vingeren. Ga daarom op onderzoek uit, zowel door je in te lezen als bij je lichaam (of dat van je partner). Gebruik verschillende technieken en vingersnelheden om erachter te komen welke manier het beste werkt voor jou en/of je partner. Door verschillende technieken en snelheden te gebruiken ontdek je vanzelf wat gevoelige plekjes zijn en wat het beste werkt. Ga dus op een heerlijke ontdekkingstocht.

2. Bouw het op

Als je puur kijkt naar het vingeren, gaat het om de stimulatie van de vagina. Echter is het goed om niet direct over te gaan tot stimulatie van de vagina. Maar toe te werken naar dit heerlijke stimulatie moment. Als je in je eentje bent kan je bijvoorbeeld beginnen met jezelf aan te raken op plekken die voor jou opwindend aanvoelen. Maar ook als jullie met z’n tweeën zijn is het belangrijk om tijd te steken in het voorspel om te zorgen voor voldoende opwinding. Als je eenmaal aan het vingeren bent, kan je er ook voor kiezen het vingeren af te wisselen met aanrakingen. Zo bouw je het werken naar een hoogtepunt heerlijk op.

3. Luister naar aanwijzingen

Deze tip geldt voornamelijk voor partners die hun vrouw vingeren. Het is helemaal niet erg om je te laten leiden door de vrouw die je vingert. Het gaat immers om haar genot. Daarbij komt dat je door haar aanwijzingen op te volgen kunt leren hoe je haar een volgende keer kunt vingeren.  Uiteraard kan deze tip ook van toepassing zijn op singles, door goed naar je gevoel en lichaam te luisteren. Maar dat spreekt wat ons betreft voor zich.

4. Stimuleer andere erogene zones

Deze tip is zowel op de single vrouw als een stel van toepassing. Want het stimuleren van de vagina zelf is natuurlijk al lekker. Maar als je het combineert en/of afwisselt met stimulatie vande erogene zones, zal de opwinding nog groter zijn. Erogene zones van de vrouw zijn naast de vagina, borsten en tepels, billen mond en de binnenkant van de dijen. Zeker die laatste zone is ideaal om te combineren tijdens het vingeren. Je kunt je vingers namelijk via de binnenkant van de dijen naar de vagina bewegen en natuurlijk andersom. Ideaal om het lekker met elkaar af te wisselen.

5. Verschillende vingertechnieken

Na de algemene tips is het nu tijd om verschillende vingertechnieken te bespreken. Want hoe goed je de voorgaande tips ook toepast, zonder goede vingertechniek kan je het wel vergeten. Ook bij de vingertechnieken is het zo dat het voor iedere vrouw verschilt wat zij lekker vindt. Maar met tip 1 in het achterhoofd komt dat vast goed.

5.1 Hoeveel vingers

Over het algemeen gebeurt vingeren met één vinger. Vaak wordt hierbij de middelvinger gebruikt, om dat deze het langste is en je hiermee de meeste bewegingsmogelijkheden hebt. Om het raakoppervlak te vergroten kan je natuurlijk ook meerdere vingers gebruiken tijdens het vingeren. Meestal wordt hierbij eerst de ringvinger als extra vinger gebruikt. Kies je voor stimulatie met drie vingers, kan je het beste de wijsvinger er ook nog bij gebruiken.

5.2 Schaamlipstimulatie

Hoeveel vingers je ook gebruikt, het is altijd goed om de schaamlipstimulatie techniek te gebruiken. Hierbij beweeg je over de binnenste en/of buitenste schaamlippen. Dit is een goede manier om de opwinding op te bouwen. Je stimuleert namelijk wel de vagina, maar nog niet de meest voorkomende stimulatieplekken.

5.3 Clitoris of G-Spot

De meest voorkomende stimulatieplekken zijn namelijk de clitoris en de g-spot. Met tip 1 in het achterhoofd is het belangrijk om erachter te komen welke plek hierbij de voorkeur geniet. Het is namelijk niet altijd zo dat g-spot stimulatie leidt tot een orgasme. Bij clitorisstimulatie is dit dan weer wel het geval. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om het stimuleren van de clitoris en de g-spot af te wisselen. Eventueel gecombineerd met het stimuleren van de schaamlippen.

5.4 Dubbele stimulatie

Je hoeft natuurlijk niet altijd af te wisselen zoals we bij de vorige techniek hebben besproken. Je kunt er ook voor kiezen om te vingeren met dubbele stimulatie. Deze techniek vergt echter wel wat meer oefening. Bij de dubbele stimulatie met één hand is het namelijk zo dat je met een vinger de g-spot stimuleert en met de andere de clitoris.

Je kan natuurlijk helemaal voor jezelf bepalen op welke manier je deze dubbele vingerstimulatie uitvoert. Maar ons advies is dat je hierbij de middelvinger gebruik voor stimulatie van de g-spot en de duim voor stimulatie van de clitoris. Uiteraard kun je ook vingers van verschillende handen gebruiken om te vingeren met dubbele stimulatie.

5.5 Anaal vingeren

Tot nu toe hebben we bij het vingeren vooral over de vrouw en de vagina gehad. Maar je kunt natuurlijk ook anaal vingeren. Dit is, zeker bij de man, ook een goede manier om gestimuleerd te worden. In de anus zit bij de man namelijk de prostaat, ook wel de p-spot genoemd. Deze p-spot is voor mannen, wat voor vrouwen de g-spot is. Maar ook voor vrouwen kan anaal vingeren een opwindend effect hebben. Ondanks dat je in eerste instantie bij vingeren niet aan de anus denkt, is het zeker de moeite waard.

6. Vingeren tijdens het beffen

Vingeren betreft uiteraard het stimuleren van de vagina met de vingers. Maar dit betekent niet dat je het hier ook alleen maar bij hoeft te houden. Je kunt namelijk ook uitstekend orale bevrediging van de vrouw combineren met vingeren. Het meest voorkomende voorbeeld is hierbij dat de clitoris oraal wordt bevredigd en de g-spot tegelijkertijd met de vingers wordt gestimuleerd. Omdat de clitoris hoger zit dan de ingang van de vagina, is dit uitstekend te combineren. 

7. Combineer met sextoys

Je kunt het vingeren niet alleen combineren met orale bevrediging. Je kunt er ook een sextoy bij pakken om de stimulatie van de vagina nog lekkerder te maken. Met sextoys vergroot je namelijk de stimulatiemogelijkheden. Zo zijn er speciale vingersleeves die je vinger voorzien van ribbels en/of noppen. Maar je kunt ook als je bijvoorbeeld de g-spot stimuleert met de vinger(s), de clitoris stimuleren met een zogenaamde luchtdrukvibrator. Maar andersom is het natuurlijk ook mogelijk; De clitoris stimuleer je met je vingers en de g-spot met een speciaal daarvoor ontworpen vibrator. Genoeg mogelijkheden dus om te vingeren met sextoys. En zie de toys hierbij zeker niet als bedreiging, maar vooral als verrijking.

8. Vooral niet doen

Na zeven tips wat je vooral wel moet doen als je gaat vingeren, is het wellicht ook handig om (wellicht ten overvloede) even te benoemen wat je vooral niet moet doen als je gaat vingeren.

Zorg niet voor lange nagels. Lange nagels kunnen met een verkeerde beweging nog wel eens pijnlijk uit de hoek komen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het strelen van de erogene zones. Maar een scherpe nagel in de vagina maakt de stimulatie er niet bepaald lekkerder op. Kortom, zorg voor geknipte nagels!

Wees niet ongeduldig. Het kan bij vingeren even duren tot jij of je partner tot een orgasme komt. Wees vooral niet ongeduldig en neem lekker de tijd. Het vingeren en stimuleren van de vagina is namelijk een heerlijke ervaring. Waarom zou je die dan zo snel mogelijk voorbij willen laten gaan? Sterker nog, hoe langer je de tijd neemt. Hoe intenser het orgasme.

Alleen inwendige stimulatie. De meeste vrouwen komen tot een orgasme door clitorisstimulatie. Probeer je zeker niet alleen te focussen op inwendige stimulatie (de g-spot). Wissel de stimulatie lekker af met clitorisstimulatie en bovenal; eindig met clitorisstimulatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *