Algemeen

Wat maakt orgasmes gezond? 4 redenen op een rij

Het is uiteraard geen geheim dat orgasmes goed zijn voor een mens. Een actief seksleven is zelfs een belangrijke indicator van geluk. Maar wist jij dat ook je gezondheid wel vaart bij een orgasmerijk leven? Het helpt je namelijk beter te slapen, is goed voor je hart en reduceert de kans op problemen met de vagina of penis. Benieuwd hoe dit komt? We leggen de vier belangrijste gezondheidseffecten hieronder uit:

1. Orgasme gezond voor de prostaat

Een onderzoek naar het belang van orgasmes bij mannen toonde aan dat er sprake is van een zeer groot gezondheidsvoordeel. Zowel jonge als oudere mannen die minimaal 10x per maand een orgasme beleven, hebben ongeveer 20% minder kans op het krijgen van prostaatkanker. Een behoorlijk aantal, maar zeker niet onhaalbaar. De reden waarom het orgasme bij mannen in dit geval gezond is, komt doordat ejaculeren helpt bij het infectievrij houden van de prostaat.

2. Orgasme gezond voor de vagina

Tijdens de menopauze zorgt een lagere hoeveelheid oestrogeen voor minder bloedtoevoer naar het bekken. Daardoor ontstaat er vaginale droogheid en verslappen de vaginaspieren. Het goede nieuws is echter dat deze symptomen bestreden kunnen worden met masturbatie. Universitair onderzoek heeft namelijk aangetoond dat regelmatig vibratorgebruik de negatieve effecten van de menopauze tegengaat. Voorkom de effecten van de menopauze dus door het hebben van seks of het gebruiken van sextoys! Dit geldt natuurlijk niet alleen voor oudere vrouwen, ook voor jonge vrouwen is het belangrijk dat de bloedtoevoer naar de bekken optimaal is. En vaginale droogte tegengaan daar is ook nog nooit iemand slechter van geworden, toch?

3. Orgasme gezond voor goede nachtrust

Veel mensen masturberen of hebben seks, voordat ze gaan slapen en dat heeft een interessant voordeel. Orgasmes zijn namelijk een prima alternatief voor de slaappil. Ze helpen bij het ontspannen en verlagen aantoonbaar de hoeveelheid cortisol, ook wel bekend als stresshormonen, in je lichaam. Na de seks komt je lichaam dus tot rust en kun je heerlijk gaan slapen. Houd er hierbij wel rekening mee dat je na de seks en voor het slapengaan nog even met elkaar knuffelt om extra liefde te voelen.

4. Orgasme gezond voor het hart

Net als alle andere fysieke activiteiten is seks goed voor je hart. Er zijn diverse studies die aantonen dat het regelmatig hebben van orgasmes de risico’s op een hartziekte verminderen. En een bijkomend voordeel van een sterker hart is dat het een positieve invloed heeft op het krijgen van een erectie. Seks heeft dus een positieve werking op het hart, wat weer een positief effect heeft op de erectie. Dit is dus een soort constante positieve ontwikkeling waar menig man, maar zeker ook vrouw, gelukkig van zou moeten worden!

Er zijn nog genoeg redenen te bedenken waarom seks een positief effect heeft op de gezondheid. Een goed seksleven zorgt namelijk ook voor een goed humeur, een diepere connectie en het leegmaken van je hoofd. Zo heeft het orgasme dus niet alleen een positief op ons fysieke gestel, maar zeker ook op ons geestelijke gestel. Hoe je het dus ook wendt of keert, een orgasme is altijd goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *