Waarom steeds meer vrouwen voor menstruatiecups kiezen
Ontdekken

Waarom steeds meer vrouwen voor menstruatiecups kiezen

Gebruik je nog steeds tampons of maandverband? Zo ja, dan is het echt tijd om over te stappen op menstruatiecups. Die zijn niet alleen veel goedkoper in gebruik, maar ook gezonder, duurzamer en hygiënischer. Best wel logisch dus dat steeds meer vrouwen kiezen voor cups!

Hoe het werkt
Een menstruatiecup ziet eruit als een soort kuipje met een klein steeltje eraan, en is gemaakt van siliconen. Je draagt hem in de vagina, net als een tampon. Maar in plaats van dat hij bloed absorbeert, vangt hij het op. De cup is herbruikbaar na het verschonen, tot 12 uur achter elkaar draagbaar en je kan hem ook tijdens het sporten en zwemmen inhouden.

Gezonder & schoner
De cup is zonder twijfel de beste keuze voor je gezondheid. Niet alleen ben je van de vieze pluisjes af die een tampon achterlaat in de vagina, maar ook van de schadelijke stoffen die erin verwerkt zitten. Anderhalf jaar geleden bleek namelijk uit wetenschappelijk onderzoek dat in bijna alle tampons en maandverbanden glyfosaat zit. Dat is een stof die gebruikt wordt in onkruidverdelger en hartstikke kankerverwekkend is. Menstruatiecups daarentegen zijn gemaakt van 100% veilig materiaal waar bacteriën niet aan vast kunnen blijven plakken.

Goedkoper & groener
Algemene berekeningen gaan ervan uit dat een vrouw gemiddeld 10.000 tampons gebruikt in haar leven. Dat is natuurlijk best veel en levert dan ook een gigantische afvalberg op die zeer belastend is voor het milieu. Omdat een cup voor een periode van ongeveer tien jaar herbruikbaar is, los je door het dragen daarvan in één keer een enorme stapel tampontrash op! Dat draagt bij aan een duurzamere wereld, en levert een flinke besparing op in financiële zin omdat je geen dure voorraad tampons meer nodig hebt. Menstruatiecups kopen is dus een win-win-keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *