Ontdekken

Hoe kan je als vrouw het beste masturberen? 8 tips voor haar

Masturbeer jij (bijna) altijd op dezelfde manier? Als het antwoord ja is: je bent niet de enige. Veel vrouwen die weten wat voor hen werkt, wijken niet meer van dat trucje af. Terecht, kun je zeggen, maar ook zonde. Want zelfs als je denkt dat dit de enige manier van masturberen is die jou tot een hoogtepunt kan brengen, is variatie in soloseks leuk voor de afwisseling. Verandering van spijs doet immers eten! Daarom vind je hier 8 tips ter inspiratie. 

Tip #1: Kijk verder dan je clitoris

Vaak richten vrouwen zich tijdens soloseks voornamelijk op de clitoris. Logisch – voor veel vrouwen is clitorisstimulatie nodig om tot een orgasme te komen. Toch is het goed om ook andere plekken van de vulva en vagina aandacht te geven. G-spotstimulatie kan bijvoorbeeld ook heel opwindend zijn én tot intense orgasmes leiden. Wist je dat dit een ander uiteinde van de clitoris is? Dat verklaart waarom clitoris- en g-spotstimulatie tegelijk zo’n succesformule is. Hiervoor kun je een speeltje gebruiken als je er zelf niet (goed) bij kunt. Het masseren van de vaginawand of schaamlippen kan ook lekker zijn.

Tip #2: Stimuleer je borsten

Niet alleen plekken in en rondom de vagina kunnen bijdragen aan een prikkelende masturbatiesessie. Streel je borsten, kneed ze, knijp in je tepels, volg je vormen met een ijsklontje… Borsten zijn erogene zones, dus betrek ze bij het soloseksen. Neem ook de tijd om te ontdekken waar je andere erogene zones zich bevinden. Denk aan je hals, onderarmen, dijbenen of heupen. Het aanraken van deze plekken tilt het masturberen naar een hoger niveau.

Tip #3: Laat je inspireren

Waar je opgewonden van raakt, verschilt per persoon en soms per situatie. Bovendien ontstaat een groot deel van de vrouwelijke opwinding mentaal. Ga daarom op zoek naar inspiratie om (verder) in de stemming te komen.  Kijk bijvoorbeeld porna (vrouwvriendelijke porno) of lees een erotisch verhaal. Er zijn genoeg films en verhalen met soloseks als onderwerp (bonustip: doe de handelingen na), maar dat hoeft natuurlijk niet. 

Tip #4: Probeer verschillende standjes

Met een partner doe je missionaris, doggy, cowgirl en lotus in één sessie, maar alleen… Blijft het meestal bij één standje. Als je je trucje dus niet wil veranderen, verander dan de positie waarin je het doet. Of allebei. Ga bijvoorbeeld eens plat op je buik liggen, op een stoel zitten, voor de spiegel staan of zet een been op de rand van het bed. Online zijn ook veel solo kamasutra-standjes te vinden. Je zult je verbazen over hoeveel standjes er zijn én hoeveel makkelijker zijn dan ze lijken. Door te masturberen in verschillende standjes ervaar je de stimulatie net anders. Dat is het proberen waard, toch?

Tip #5: Doe het onder de douche

Niets mis met soloseks in bed. Maar onderschat masturberen onder de douche niet! Het warme water over je naakte lijf, het koude glas van de douchewand waar je tegenaan kunt leunen én… de douchekop! De verschillende stralen warm water maken je gegarandeerd, eh, nat. Ook het inzepen van je lichaam kan een opwindende ervaring zijn. 

Tip #6: Gebruik je fantasie

Deze tip lijkt in vele opzichten op tip 3. Toch bedoelen we hier iets anders. Terwijl je een film kijkt of boek leest (of niet), kun je je fantasie de vrije loop laten. Hoe zou het zijn om dit te doen met die aantrekkelijke collega, leuke schoolvader of dat leuke stel aan de overkant? Bij elke aanraking waarover je fantaseert, kun je jezelf aanraken. Komt de fantasie tot een climax? Jij dan ook! Bij deze tip moeten we wel een kleine waarschuwing plaatsen: je zult nooit meer hetzelfde naar de persoon uit je fantasie kijken. Maar of dat erg is…?

Tip #7: Stel je orgasme uit

Masturberen is vaak gericht op klaarkomen. Iets wat we ‘even’ doen. Toch is het een aanrader om er de tijd voor te nemen. Hoe langer je je orgasme uitstelt, hoe intenser deze wordt. Begin met alle gevoelige plekjes aan te raken behalve je clitoris. Kijk hoe lang je het volhoudt. Ga er vervolgens niet meteen vol voor, maar tease jezelf. Als je een orgasme voelt aankomen, neem je een korte pauze door de aanrakingen naar andere plekken te verleggen. Doe dit net zolang tot je het het echt uit wil schreeuwen. Hoe vaker je dit doet, hoe langer je jouw orgasme uit kunt stellen.

Tip #8: Pak er een speeltje bij

Open deur? Misschien. Aanrader? Zeker! Met een sextoy kun je heel gericht stimuleren. Een luchtdrukvibrator is bijvoorbeeld ontzettend populair. Met deze techniek wordt de clitoris gestimuleerd zoals geen vinger ooit zal kunnen. En weet je nog welke succesformule we eerder noemden? Er zijn talloze speeltjes voor clitoris- en g-spotstimulatie. Eventueel tegelijk voor extra intense orgasmes. Zeker de g-spot weet een vibrator die hiervoor gemaakt is vaak net beter te raken. 

Genoeg tips dus om eens op een andere manier te masturberen. Zaten er tips tussen die je al hebt geprobeerd? Of tips waarvan je zeker denkt dat je deze binnenkort een keer gaat proberen? Laat ons vooral weten hoe jij het hebt ervaren. Dit kan via ons Instagram kanaal of door contact op te nemen met onze klantenservice. Dit laatste kan je ook doen als je wilt weten welke sextoy het beste bij jou past. Veel masturbatie plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *