Lust

Friends with Benefits regels? 10x Handige Tips!

Zeker als je jong bent, kan een relatie nog wel eens een blok aan je been zijn. “Verplichtingen” met je partner terwijl je liever iets met je vrienden of vriendinnen gaat doen. Een perfecte uitkomst om je jonge jaren vrij door te brengen en toch op regelmatige basis seks te hebben, is friends with benefits. Om een goede friend with benefits relatie te hebben, is het wel belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Daarom hebben we hieronder tien tips / regels op een rijtje gezet, om de perfecte friends with benefits relatie met iemand aan te gaan.

Tip #1: Geen jaloezie / ken je plek

De belangrijkste regel binnen een friends with benefits relatie is dat je niet jaloers bent. Het is belangrijk om je plek te kennen en te realiseren dat je FWB ook andere personen ziet. Jullie hebben een seksuele relatie, waarbij je wel met elkaar afspreekt maar geen diepgaande dates hebt. Het is dan ook belangrijk om niet te close met elkaar te worden. Een tip hierbij is om elkaar alleen te zien in gezelschappen. Zo zijn jullie in de vriendengroep de vrienden zoals alle anderen en kunnen jullie van de benefits profiteren als de avond bijna ten einde is. Ideaal toch?

Tip #2: Maak afspraken met elkaar

Inhakend op de vorige tip is het dan ook belangrijk om afspraken met elkaar te maken. Bijvoorbeeld in welke hoedanigheid jullie elkaar zien (1 op 1 of altijd in de vriendengroep). Op vaste dagen/tijden, of gewoon als het er spontaan van komt. Vertel elkaar duidelijk hoe je erin staat en dat jullie niet exclusief zijn (of juist wel). Door duidelijke afspraken met elkaar te maken voorkom je teleurstellingen en kan jullie Friend with Benefits relatie langer standhouden. In dat geval creëer je natuurlijk een win/win situatie.

Tip #3: Houd niet teveel rekening met elkaar

Vriendschappen zijn er in alle soorten en maten, maar bij een goede vriendschap weet je dat je op de ander kan rekenen wanneer dit nodig is. Hiervoor hoef je elkaar niet wekelijks te zien, want je weet dat het goed zit. Zo is het ook met Friends with Beneftis; je hoeft elkaar niet wekelijks te zien. Maar als je elkaar ziet, weet je dat de benefits eraan zitten te komen. Houd dan ook niet teveel rekening met elkaar, het is nog altijd een vrijblijvende relatie die jullie op deze manier met elkaar zijn aangegaan. Jullie agenda hoeft niet op elkaar aan te sluiten, anders kan het weer teveel als een verplichting voelen.

Tip #4: Houd het leuk

Het voordeel van Friends with Benefits is dat je geen verplichtingen naar elkaar hebt. Dit brengt met zich mee dat je een eventueel benauwend gevoel van een relatie vermijdt. Het is dan ook belangrijk om je Friends with Benefits relatie leuk te houden. Jullie zijn nog altijd vrienden met een beetje meer, dus blijf dingen doen die normale vrienden ook zouden doen. Maar blijf ook niet te lang plakken als jullie 1 op 1 met elkaar zijn na een avondje/middagje met vrienden. Hierdoor vergroot je de kans dat er gevoelens bij komen kijken en dat is niet de bedoeling. Het belangrijkst is natuurlijk dat je FWB geen stress veroorzaakt.

Tip #5: Doe het Veilig

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar ook bij Friends with Benefits is het belangrijk om het veilig te “doen”. Want ondanks dat jullie elkaar wat beter kennen, zijn jullie nog steeds vrij om te gaan en staan waar jullie willen. Dat betekent dus ook dat je er andere bedpartners op na kunt houden. Dit kan een hoop vervelende dingen met zich meebrengen zoals SOA’s. Maar ook een zwangerschap met je FWB, is niet waar je op zit te wachten. Gebruik dus altijd een condoom, ook al zegt je FWB dat hij of zij te vertrouwen is.

Tip #6: Bepaal je Grens

Een Friend with Benefit is ideaal om mee te sexperimenteren. Jullie kennen elkaar (seksueel) toch net iets beter dan een gemiddelde scharrel. Andere standjes, andere plekken of een keer iets met een sextoy, je kunt het allemaal aan je Friend with Benefit voorstellen. Belangrijk hierbij is wel dat je hierbij je eigen grens aangeeft. Stelt je FWB bijvoorbeeld anale seks voor, maar voel je hier helemaal niets voor. Geef dit dan aan en stem er vooral niet mee in omdat de seks zo goed is en je bang bent dit kwijt te raken. Je grens bepalen is dan ook enorm belangrijk, net als het respect dat je naar elkaar toe hebt.

Tip #7: Blijf niet (te vaak) Slapen

Hoe vaak blijf je gemiddeld bij gewone vrienden slapen? Niet heel vaak toch! Probeer dit bij Friends with Benefits dan ook niet te doen. Bij elkaar blijven slapen zorgt er namelijk voor dat je allerlei spullen bij je FWB moet laten liggen (in ieder geval een tandenborstel). Maar ook moet je FWB waar je blijft slapen rekening met je houden door bijvoorbeeld ontbijt voor je te regelen (of andersom natuurlijk). Dit haalt het vrijblijvende van de relatie er gelijk een beetje af. Zorg er dus voor dat je na de benefit huiswaarts keert en zo jullie Friends with Benefits relatie optimaal te houden.

Tip #8: No (hard) Feelings

Deze reden kan vaak als conclusie worden gebruikt bij alle bovenstaande Friends with Benefits regels of tips. Maar we willen deze regel toch ook even op zichzelf benoemen. Zorg ervoor dat er geen gevoelens in het spel komen. Doe het om de juiste reden: Seks. Ook is Friends with Benefits geen manier om de persoon op wie jij verliefd bent, op jou verliefd te laten worden. Het gevaar dat dan op de loer ligt is dat je jezelf valse hoop geeft.

Tip #9: Geef verliefdheid (op tijd) aan

Ondanks dat je probeert om geen gevoelens toe te laten kan het natuurlijk voorkomen dat je toch iets voor je Friend with Benefit begint te voelen. Belangrijk is dan om dit op tijd aan te geven. Als je dit niet doet, ga je er zelf misschien steeds meer van verwachten. Als je FWB er nog steeds hetzelfde tegenaan kijkt als altijd, kan het uiteindelijk pijn gaan doen als jullie geen relatie krijgen. Het aangeven van de verliefdheid kan misschien een moeilijke stap zijn, maar dit nadeel kan ook een voordeel hebben; je FWB heeft ook verliefde gevoelens en jullie kunnen lang en gelukkig verder leven.

Tip #10: Aan alles komt een Eind

Aan alles komt een eind, dus ook aan Friends with Benefits. Je FWB kan zijn of haar grote liefde tegenkomen, maar jijzelf natuurlijk ook. Mocht dit het geval zijn, doe er dan niet te moeilijk over en probeer vrienden te blijven op een normale manier (als de partner van je FWB dat goed vindt natuurlijk). Een andere manier hoe een Friends with Benefits relatie tot een einde komt is dat bij het gebruiken van de vorige tip blijkt dat jullie allebei gevoelens voor elkaar hebben. Jullie FWB relatie eindigt dan, maar een normale relatie begint. Houd er dan dus ook rekening mee dat jullie nu wél exclusief zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *