6 Vibratorfeitjes die iedere Vrouw moet weten

Er zijn van die kleine details die een groot verschil maken als je er rekening mee houdt. Zo ook met het gebruik van vibrators. Als je weet hoe ze het beste gebruikt kunnen worden, heb je er meer plezier van en voorkom je vervelende situaties.  

1. Gebruik geen siliconenglijmiddel

Veel sextoys zijn gemaakt van siliconen. Als ze in contact komen met glijmiddel waar ook siliconen inzitten, heeft dat een negatief effect op de stevigheid van het materiaal van de toy. Daardoor ontstaat er een verhoogd risico op slijtage, en gaat je speeltje dus minder lang mee. Glijmiddel op waterbasis heeft daarentegen geen enkel nadelig effect en wordt daarom ook altijd aangeraden als de beste keuze in combinatie met seksspeeltjes.

2. Wees niet te voorzichtig

Er zijn vrouwen die bang zijn dat vibrators pijn doen of schade veroorzaken als je ze niet heel voorzichtig gebruikt. Daardoor genieten ze niet voluit en maken ze geen gebruik van alle stimulatieopties van een toy. Dat is een gemiste kans, want vibrators zijn volkomen veilig en gemaakt voor stevig gebruik. De kans dat het pijn doet is dus ook vrijwel nihil.  

3. Te vaak gebruiken bestaat niet

Sommigen denken dat hoe vaker je een vibrator gebruikt, hoe afhankelijker je ervan wordt voor het bereiken van een orgasme. Hoewel vibrators garant staan voor hoogtepunten, is het niet zo dat het ten koste gaat van seksgenot met een partner of lover. Daarom kan je gerust zo vaak als je wilt, genieten van een vibrator.

4. Voorkom problemen tijdens het reizen

Ga je op reis en neem je een vibrator mee? Check dan voor het weggaan of hij uit staat en in sommige gevallen ook of de batterijen eruit zijn gehaald. Het zou namelijk gênante situaties kunnen opleveren als je bij de douane uit de rij wordt gehaald voor een uitgebreid onderzoek vanwege een trillend apparaat in je bagage!

5. Gebruik de juiste vibrator voor anale stimulatie

De vibrator die je gebruikt voor vaginale stimulatie is niet altijd geschikt voor anaal gebruik. Dat heeft te maken met de dikte en vorm van de toy. Als een speeltje niet geschikt is voor de anus kunnen er complicaties ontstaan, zoals bijvoorbeeld uitscheuren. Daarom is het zeer belangrijk om speciale anaalvibrators te gebruiken. Die zijn namelijk ontworpen voor optimaal anaal comfort en genot.

6. Pas op na anale stimulatie

In het geval dat een vibrator geschikt is voor zowel vaginaal als anaal gebruik, is het extra oppassen geblazen. Want na anale stimulatie mag de toy niet meteen vaginaal ingebracht worden. Dat komt omdat bacteriën uit de anus voor infecties kunnen zorgen als ze in de vagina terechtkomen. Maak de vibrator dus eerst goed schoon, of doe er een condoom omheen als je hem na anale stimulatie ergens anders inbrengt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *