Ontdekken

10 redenen waarom Masturbatie goed voor je is

De maand mei staat in het teken van masturberen. Dit maakt de maand mei dan ook als een hele gezonde maand. Masturberen is namelijk erg goed voor de gezondheid. Hoe dan? Zul je wellicht denken. Nou, onder anderen door onderstaande tien redenen.

1. Het ontspant, verminderd stress en helpt bij het in slaap komen

Door de masturberen verhoog je de hormoonproductie. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en je minder stress ervaart. Ook wordt je humeur hierdoor verbetert, wat ook voor iedereen om je heen prettig is. Daarom raden wij aan minimaal één keer per dag te masturberen! 

2. Het versterkt de bekkenbodemspieren en het zorgt voor een goede doorbloeding van het lichaam

Wanneer je een orgasme ervaart, trekken de bekkenbodemspieren zich een aantal keer sterk samen. Dus, hoe vaker je klaarkomt, hoe meer je de bekkenbodemspieren traint. Dit zorgt ook dat je minder last hebt van ongewild urineverlies.

3. Het kan helpen tegen menstruatiepijn

Wanneer je ongesteld moet worden, ervaren veel vrouwen klachten als hoofdpijn, misselijk en krampen. Laat masturberen hier nou net bij helpen! Een paar keer klaarkomen voordat je ongesteld wordt, is dus zeker een aanrader. 

4. De kans op prostaatkanker op latere leeftijd zou lager liggen bij mannen die op jongere leeftijd vaak masturberen

Een actief seksleven kan een indicatie zijn van een goede gezondheid, die verlagen het risico op kanker. Daarnaast zorgt ejaculatie ervoor dat slechte bacteriën en giftige stoffen uit je lichaam worden verwijderd. 

5. Masturberen geeft je zelfvertrouwen 

Tijdens het masturberen komt er dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine vrij in je hoofd. Dit zijn stofjes waarvan je erg blij wordt. Vooral serotonine heeft een groot voordeel: hier krijg je namelijk een zelfverzekerd gevoel van. Nog even masturberen voor je op date gaat? 

6. Het is goed voor je hart

Het is eigenlijk hetzelfde als hardlopen of een goede sessie in de sportschool. Masturberen zorgt dat je bloed sneller gaat pompen. Dat is goed voor je hart want dit zorgt ervoor dat je minder kans hebt over gewichtstoename en suikerziekte. 

7. Geen kans op zwangerschap of soa’s

Deze hoeven we hopelijk niet uitgebreid uit te leggen. Seks met jezelf is de veiligste keuze die er is. En omdat er tijdens het masturberen geen risico’s zijn waarover nagedacht moet worden, kun je er nog meer van genieten. 

8. Seks met je partner wordt alleen maar beter 

Masturberen hoeft natuurlijk niet alleen, je kunt dit uiteraard ook samen doen. Doordat je er zelf achter komt wat je lekker vindt, kun je dit communiceren met je partner. Zo krijgt jullie seksleven een echte boost! 

9. Het is goed voor je relatie met jezelf

Je krijgt door te masturberen een diepere connectie met jezelf (letterlijk). Je gaat je er goed door voelen en weet zelf het beste wat je lekker vindt. 

10. Klaarkomen

Last, but not least. Masturberen is gewoon erg fijn om te doen. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat 70% van de vrouwen die masturberen klaarkomen. Tijdens seks met de partner ligt dit iets laten, namelijk op 40%. Mannen komen 100% van de keren dat ze masturberen klaar.

This Post Has One Comment

  1. Jan D Reply

    Masturberen is inderdaad erg lekker en dat het gezond is is mooi meegenomen. Ik trek me al jaren minimaal 5x in de week af. Soms samen met mijn partner, dan weer eens alleen onder de douche, regelmatig tijdens een prostaat massage. Een butplug of anaalfiberator zorgt voor een nog fijner orgasme. Regelmatig probeer ik meerdere keren op een dag klaar te komen en het blijft ontzettend lekker. Voor mij is het hele jaar mei maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *