Romantiek

Zo introduceer je een speeltje in de slaapkamer

Zie het als een volgende stap in jullie intimiteit.

Er zijn talloze artikelen die, als het aankomt op speeltjes in de slaapkamer, doodleuk zeggen dat je zonder enige schaamte of angst je fantasieën kenbaar moet maken aan je partner. Dat is namelijk toch waar vertrouwen en ware liefde om draait? Maar, zo makkelijk is dat helemaal niet, zeker niet als jullie net samen zijn. Ook praat niet iedereen even makkelijk over sex, en is er afgezien van gêne, ook zoiets als de ander niet willen kwetsen. Dus, wat doe je als je over sex praten lastig vindt, maar wel nieuwsgierig bent naar sexspeeltjes en deze samen met je partner wilt uitproberen?

Kijk, communicatie is key, in elke relatie en over elk onderwerp. Dus ja, je partner vertellen wat je wilt is belangrijk, want (de meeste…) mensen kunnen geen gedachten lezen. Komen we aan bij…

Stap 1: bedenk je waar je wilt beginnen. Heb je zelf al een vibrator? Dan is dat een goed beginpunt. Jij weet zelf namelijk al hoe je dat ding moet hanteren, dus kan je je partner erin begeleiden. Is een vibrator nog een stap te ver of heb je er geen? Begin dan bijvoorbeeld met speelse handboeien. Je hoeft echt niet meteen allerlei moeilijke apparaten aan te schaffen. Neem de tijd om er allebei aan te wennen. Weet je waarmee je wilt beginnen? Mooi. Tijd voor de tweede stap.

Stap 2: bestaat uit het gesprek openen. Misschien is “zullen we eens een vibo kopen” niet zo’n handige zin tijdens het ontbijt. Maar, wanneer jullie op een zaterdagavond een film kijken en tegen elkaar aan liggen, kan je in je partners oor fluisteren hoe opgewonden je [vul een dag in] was toen je aan hem of haar dacht, en dat je het heft in eigen handen hebt genomen. Knap als je lief daar geen weke knieën van krijgt.

Stap 3: Stel voor om de scène nog eens na te spelen, maar nu samen. Geen handboeien bij de hand? Gebruik lintjes of lakens. Geen vibrator? Stel voor dat je masturbeert terwijl je partner toekijkt.

Stap 4: Nadat je je partner hebt verleid, en dit uiteraard goed in de smaak is gevallen, kan je voorstellen om dit nog eens over te doen. Maak dit gesprek onderdeel van het naspel en vraag of je lover samen met jou naar opties wilt kijken om meer te ontdekken.

Als je partner niet direct enthousiast lijkt, maak je dan geen zorgen. Het ligt niet aan jou. Net als jij vindt hij of zij het waarschijnlijk ook lastig om over sex te praten, maar hoe meer jullie daarmee oefenen, hoe beter het gaat. Bedenk je vooral dit: sex is leuk! Houd het ook zo en maak het gesprek niet te zwaar. Uiteindelijk gaat het om samen plezier maken, niet om een oplossing vinden voor wereldproblemen ;-). Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *