Romantiek

Met deze vier tips, maak jij een onuitwisbare eerste indruk!

You’ll never get a second chance tot make a first impression. Een tegeltjeswijsheid die je bij een eerste date serieus moet nemen. Als je tenminste de optie open wil houden dat het niet bij één dat blijft. Daarom, de vier pijlers voor een onuitwisbare eerste indruk. Want; “De eerste klap is een daalder waard!”

1. Je uiterlijk

Onderschat niet welke non-verbale signalen je uitzendt met je kleding, haar, en andere uiterlijke kenmerken. Dezelfde man maakt in een donkerblauw krijtstreeppak een andere  eerste indruk dan in een roze joggingpak, dat spreekt vanzelf. Maar er zijn ook subtielere nuances in je kledingstijl waarmee je veel vertelt over jezelf. De vraag is: wat wil je dat de ander over je denkt? Daarnaast moet je kleding matchen met de situatie. Het gevoel dat je ‘underdressed’ bent (met je comfortabele spijkerbroek met Uggs eronder in die chique cocktailbar) is ongemakkelijk. Trouwens, ‘overdressed’ is net zo erg (in je Italiaanse maatpak in die relaxte buurtkroeg).

2. De omstandigheden

Ga niet naar een plek waar je je niet thuis voelt. Een karaokebar is niet verstandig, als je niet van zingen houdt. Ga niet naar een sterrenrestaurant als je net zo lief een frikan­del eet. En een club als je niet van dansen houdt, is ook niet aan te raden. Als je je niet op je gemak voelt, kan je je natuurlijk nooit van je beste kant laten zien.

3. Gespreksstof

Of belangrijker: de verhouding tussen zélf ouwehoeren en luisteren wat de ander te zeggen heeft. Je zou ze de kost moeten geven: mensen die hun nervositeit (die bij een eerste date hoort) proberen te verbloemen met eindeloos gekwaak. En heel opmerkelijk: wanneer je goed luistert naar wat iemand te vertellen heeft en héél af en toe een slimme vraag stelt, ervaart men je als een zeer prettige gesprekspartner.

4. Non verbale communicatie

Kwam al even aan bod bij punt 1, maar wat je doet is misschien nog wel belangrijker dan wat je zegt. Stel, je zit in een restaurant, en je date slaat bij elke hap met zijn/haar vork tegen zijn/haar tanden. Je hoort het doordringende geluid van ijzer op ivoor. Dan wordt het heel moeilijk om te luisteren wat er gezegd wordt. Sta er eens bij stil of je misschien ingesleten gewoontes hebt die je zelf heel normaal vindt, maar die dat eigenlijk niet zijn. In je neus peuteren, smakken, een binnensmonds boertje laten, keihard je neus ophalen, om de vijf seconden met je hand door je haar gaan, met je pinknagel iets tussen je kiezen vandaan peuteren; allemaal ingesleten gewoontes die je misschien niet in de gaten hebt, maar waar je geen goede eerste indruk mee achterlaat.

En tenslotte… Oordeel niet te snel over de ander. Hij peutert dan misschien in zijn neus op de eerste date, maar als je hem dát kan afleren is hij misschien de man van je dromen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *