aantrekkingskracht
Lust

Je aantrekkingskracht? Zo denken mannen en vrouwen over elkaar

Dit is wat mannen en vrouwen denken over hun aantrekkingskracht (en hoe het echt zit)

Omdat het altijd leuk is om te onderzoeken hoe mannen en vrouwen over elkaar denken, hebben wij een klein onderzoekje gedaan. De centrale vraag was wat beide geslachten aantrekkelijk vinden van elkaar. En om het nog leuker te maken, is ook gevraagd naar hoe men denkt dat de ander antwoordt. En wat blijkt? De antwoorden komen verrassend goed met elkaar overeen, maar laten ook twee opmerkelijke uitkomsten zien!

Sexy eigenschappen

Geen aantrekkingskracht zonder een beetje sexappeal, dus is er gevraagd naar sexy eigenschappen. De vrouwen vinden zelfverzekerde mannen die positief in het leven staan en veel lachen vooral sexy. Mannen bleken dit goed ingeschat te hebben. Alleen dachten ze niet dat een vrolijke lach sexy gevonden wordt, maar zorgzaamheid.

Omgekeerd vinden mannen in ieder geval zorgzaamheid wel heel sexy bij een vrouw. Verder wordt spontaniteit, humor en een ondernemend karakter erg gewaardeerd. Dat komt bijna helemaal overeen met wat de vrouwen dachten dat de mannen als sexy zouden beoordelen. Het enige wat afwijkt is dat vrouwen dachten dat zelfverzekerdheid belangrijker is dan humor. Opvallend genoeg vinden zowel de mannen als vrouwen dus dat grappig zijn sexy is, maar hadden ze niet gedacht dat de ander er ook zo over denkt.

Absoluut niet sexy

Aangezien het ook interessant is om te onderzoeken wat als afstotend wordt ervaren, kwam de vraag ‘wat vind je absoluut niet sexy’ ook voorbij in het onderzoekje. De vrouwen waren eensgezind in hun antwoorden. Arrogantie en een onverzorgd uiterlijk zijn absolute sexappealkillers. Het onverzorgde uiterlijk hadden de mannen goed ingeschat, maar in plaats van arrogantie dachten ze dat onzekerheid als niet sexy wordt gezien door vrouwen.

De mannen vinden dat arrogantie en een slonzig uiterlijk ook afstotende kenmerken zijn, alsmede behaarde benen en teveel make-up. De vrouwen hadden dit allemaal goed geraden, maar één ding zagen ze toch mis. Ze dachten dat onzekerheid absoluut niet als sexy wordt gezien, en dat blijkt niet het geval. Zeer opmerkelijk, want de mannen hadden dezelfde inschatting over zichzelf en zaten er wat dat betreft ook naast.

Uiterlijke kenmerken

Naast de binnenkant doet het uiterlijk er natuurlijk ook toe. Daarom hebben we aan de mannen en vrouwen gevraagd wat voor uiterlijke kenmerken ze juist wel en niet aantrekkelijk vinden. Uit de antwoorden blijkt dat de vrouwen een lange man (in ieder geval langer dan henzelf), met een breed postuur en een baardje als meest aantrekkelijk zien. Maar wel op voorwaarde dat dit alles in een fashionable outfit gestoken is. De mannen hadden dit goed geraden, maar dachten wel dat er iets minder waarde zou worden gehecht aan de kleding.

Toen de mannen werd gevraagd naar hun favoriete uiterlijke kenmerken van een vrouw, werd duidelijk dat vooral een ronde stevige bil zeer belangrijk is. Verder werden mooie ogen en een leuk kapsel ook als belangrijke kenmerken gezien. De vrouwen zagen deze antwoorden aankomen, maar op één punt bleken ze toch te streng voor zichzelf te zijn. De mannen bleken minder waarde te hechten aan een fitnessbody dan de vrouwen dachten.

Conclusie

Over en weer bleek men elkaar goed in te schatten en beide groepen noemden ook veelal dezelfde kenmerken als sexy of juist afstotend. Toch vielen er twee dingen op. Zowel de mannen als vrouwen vinden humor heel belangrijk, maar wisten dit niet te raden van elkaar. Ook dacht men dat onzekerheid heel erg wordt gevonden door de ander, maar dat blijkt helemaal niet het geval. Er is dus ruimte voor kwetsbaarheid en er kan meer gelachen worden dan gedacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *