10 tips voor een spannender seksleven

Sommige stellen die al wat langer bij elkaar zijn, zien de actie tussen de lakens vaker wel dan niet in een voorspelbare routine belanden. Andere stellen zijn juist constant op zoek naar iets nieuws, maar vinden niet altijd de juiste inspiratie. Herkenbaar? Probeer dan een paar van onderstaande tips en stuur jullie seksleven weer een spannende richting op!

1. Investeer in het voorspel

Om de seks naar een hoger niveau te kunnen tillen, is het belangrijk om er alle tijd voor te nemen. Dat betekent een extra lang voorspel waarin het verleiden centraal staat en de juiste mood gecreëerd wordt voor een hete vrijpartij waar geen einde aan lijkt te komen.

2. Speel een spelletje

Erotische bord- en kaartspelletjes hebben een groot voordeel: je leert op luchtige wijze je eigen seksualiteit en die van je partner beter kennen. Zo maken jullie sekswensen bespreekbaar die anders nooit aan de orde ko men.

3. Nieuwe standjes

Iedereen heeft favoriete standjes en zo af en toe is het tijd om daar weer nieuwe aan toe te voegen. Overleg wel van tevoren met elkaar welke posities interessant zijn voor een kleine try-out zodat het voor beiden duidelijk is.

4. Dirty talk

De grootste misvatting over dirty talk is dat het altijd grof en hard moet zijn. Niets is minder waar! Het kan ook heel complimenteus en sweet gebracht worden. Zolang het maar gaat over iets dat jullie opwindend vinden, van elkaar of in het algemeen.

5. Orale seks met een twist

Houden jullie van orale seks? Probeer het dan eens af te wisselen door een koud effect te creëren met ijswater. Of juist heel warm met behulp van thee. Wat ook nog kan, is een smaakje toevoegen zoals bijvoorbeeld wijn of vruchtensap.