Ontdekken

Waarom zoenen zo gezond is

Zoenen is intimiteit op zijn best. Het is een expressie van wederzijdse liefde en affectie en het mooiste dat een mens kan krijgen. Of je nu jong of oud bent, hetero, gay of bi, voor iedereen is zoenen de ultieme bevestiging van liefdessucces. En naast levensgeluk levert het nog meer voordelen op. Zoenen zorgt namelijk voor:

De juiste bloeddruk
Als je zoent, gaat je hartslag een klein beetje omhoog. Het resultaat is dat al je bloed goed rondgepompt wordt door wijder openstaande bloedvaten. Deze gezonde bloedflow zorgt voor een lagere bloeddruk dat weer goed voor je algemene gezondheid is.

Minder hoofdpijn
Hetzelfde principe dat voor een gezonde bloedddruk zorgt, werkt ook in je voordeel als je last hebt van hoofdpijn. Dankzij de gezonde bloedsomloop en vergrote bloedvaten verminderen je hoofdpijnklachten. Ook zorgt zoenen voor het vrijkomen van endorfine, een stof met een sterk pijnstillend effect.

Een betere stofwisseling
Als je wilt afvallen, is zoenen zeker aan te raden. Het zorgt namelijk voor een snellere stofwisseling. Daardoor verbrandt je lichaam meer met als resultaat dat de kilootjes er net even wat sneller afgaan.

Sterkere tanden
Misschien niet het meest fris klinkende aspect van zoenen, maar er wordt tijdens het tongen speeksel uitgewisseld. Dat heeft een nuttige reinigende functie. Het helpt namelijk tandplak tegen te gaan en daardoor is zoenen indirect verantwoordelijk voor minder gaatjes.

Happy hormonen
Er gebeurt veel in je lijf tijdens het zoenen en dat geldt zeker ook voor het brein. De chemische reacties daarin zorgen voor een gevoel van euforie. Er komen namelijk stoffen vrij als serotonine, dopamine en oxytocine. En die staan bekend als de happy hormonen.

Meer zelfvertrouwen
De emotionele power van een zoen is super krachtig. Wie zoent, voelt zich geliefd, gewaardeerd en daarom gelukkig. Dat heeft tot gevolg dat je productiever bent, sterker in je schoenen staat en zo meer zelfvertrouwen kweekt. Die kleine kus heeft dus een groot bereik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *