Openlab soa testen
Ontdekken

Wanneer testte jij voor het laatst op een SOA?

Testalize.me: de nieuwe, 100% anonieme SOA-test die je gewoon thuis kunt doen.

Laten we eerlijk zijn: iedereen die sexueel actief is, heeft weleens onveilige sex gehad. Niet? Petje af, jij weet blijkbaar heel goed welke risico’s eraan verbonden zitten en koestert je gezondheid als geen ander. Voor degenen die deze stelling ja-knikkend lezen: je bent dus niet de enige. Dat praat het overigens niet goed, want onveilige sex is op z’n zachtst gezegd onhandig. We hoeven je geen preek te geven over aan welke risico’s je je lichaam hebt blootgesteld, waarschijnlijk heb je dat zelf al gedaan. Wat we wel willen, is dat jij na die one-night-stand in iets te beschonken toestand, een gescheurd condoom – of wat de situatie ook was – het heft in eigen handen neemt. Maar, wat nou als je echt geen zin hebt om naar de huisarts te gaan? Misschien vind je het eng, wil je niet dat je huisarts weet wat je allemaal uitspookt, of heb je het er te druk voor (let wel: je zou het nooit te druk moeten hebben voor je eigen gezondheid). Voor iedereen die een keer – per ongeluk – de fout is ingegaan, is er een perfecte test die je het verlossende antwoord geeft: de test van Testalize.me

Testalize.me is een klinisch laboratorium dat online SOA-testen verkoopt aan iedereen die, om wat voor reden dan ook, wilt checken hoe het ervoor staat met zijn of haar gezondheid. Nu denk je misschien: “Een SOA-test online bestellen, yeah right!” Testalize.me is niet zomaar een website. In samenwerking met de GGD bieden ze je testen aan die je na bestelling binnen 24 uur in huis hebt. Je krijgt de test in discrete verpakking bij jou thuisgestuurd (lees: je huisgenoten zien niet wat je hebt besteld). Door middel van een urinesample en/of wattenstaafje in diezelfde verpakking weer terug te sturen, heb je binnen 24-48 uur antwoord op de prangende vraag ‘Heb ik een SOA, of ben ik gezond?’ Niet onbelangrijk: je kunt de test 100% anoniem doen. In plaats van je naam op te geven, krijg je een code toegewezen. Met deze code kun je je persoonlijke uitslag online raadplegen. Er komt dus niets in je medische dossier te staan en de resultaten worden met niemand gedeeld – zelfs niet met je huisarts. We kunnen met zekerheid stellen dat deze SOA-test 100% betrouwbaar is. Je test wordt ontvangen door een professioneel klinisch laboratorium, dat na zware accreditatie – een hoop controles en moeten voldoen aan de strengste eisen – toestemming heeft gekregen om de tests te analyseren.

Wanneer is het verstandig om zo’n test te bestellen?
Als je geen klachten hebt, maar wel onveilige sex hebt gehad, raden we je dringend aan om de test te bestellen. Klachten komen namelijk niet vaak voor bij een SOA. Zo is chlamydia de meest voorkomende SOA in Nederland, maar merkt maar liefst 70-90% van de mensen die ermee besmet zijn helemaal niets. Als je wel klachten hebt, moet je altijd naar de huisarts. Hij of zij kan onderzoeken of er een achterliggende oorzaak is voor je klachten en eventuele behandeling met je bespreken.

Ik heb de uitslag, en nu?
Wanneer je een negatieve uitslag hebt ontvangen, kan je opgelucht ademhalen: gefeliciteerd, je bent kerngezond! Heb je een positieve uitslag ontvangen en dus een SOA? Testalize.me stuurt je een rapportage van de analyse. Deze rapportage kan je meenemen naar de huisarts, hij of zij zal je verder behandelen.

Ik vind een SOA-test eng. Wat moet ik doen?
Een SOA-test kan heel spannend zijn. Gelukkig krijg je bij deze SOA-test de uitslag binnen 24-48 uur, waardoor je snel antwoord hebt en minder lang in spanning zit. Onthoud dat veel SOA’s goed te behandelen zijn. (Maar laat het een les zijn voor je volgende vrijpartij – zo, hebben we toch nog een beetje gepreekt.)
De Testalize.me testen kunnen worden besteld bij Willie.nl en Condoomfabriek.nl. Doe ook maar meteen een pakje condooms in je winkelwagentje, voor je volgende date.

Openlab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *