Geen tijd voor sex? Met deze 6 tips wel!

Het leven beweegt niet altijd met je mee, dus zal je zelf wat buigzamer moeten zijn. Het is makkelijk jezelf (en elkaar) uit het oog te verliezen door de dagelijkse drukte. Sterker nog: uit onderzoek blijkt dat vrouwen één tot vier keer per week masturbeert, en dat 88 procent dit graag zo snel mogelijk doet. Trek dit door naar je relatie en de gemiddelde vrijpartij verandert al snel in een vluggertje. Logisch, je hebt waarschijnlijk nog van alles te doen. Toch is het soms echt nodig om in jezelf te investeren: als je in contact staat met je sexualiteit, sta je ook meer in contact met jezelf en kan je alle dagelijkse beslommeringen een stuk beter aan. Een orgasme leidt namelijk tot de aanmaak van de neurotransmitter dopamine, het gelukshormoon, stelt Gronings onderzoek. Klaarkomen maakt je dus echt een beter mens! We begrijpen dat je niet altijd de tijd, energie en rust hebt om al het werk zelf te doen, daarom staan hieronder een paar tips waardoor je én al je dagelijkse taken kunt vervullen, én tijd voor jezelf – en elkaar – kunt nemen.

 1. Blok korte momenten van bezinning in je agenda

  Weet je niet meer waar je de tijd vandaan moet halen om überhaupt een kop koffie te zetten? Een half uur om de dag kan al enorm verschil maken. Natuurlijk is elke dag beter, maar soit, met kleine stappen kom je er ook.

 1. Maak deze tijd ook echt

  Las om de dag (liefst elke dag) minimaal een half uur in om tijd voor jezelf of elkaar te nemen.

 1. Spreek af wat je met die tijd gaat doen

  Als koppel hoef je niet bang te zijn dat de spontaniteit weg is doordat je deze momenten afspreekt. Je op deze momenten kunnen verheugen en ernaar uitkijken kan ook al enorm opwindend zijn. Dit geldt ook voor solosex.

 1. Wees niet te streng voor jezelf en ontspan

  Lukt het je niet direct om een hoogtepunt te bereiken? Ontspan. Als je een orgasme niet als een must ziet, is de kans groter dat je er toch een bereikt. En zo niet: morgen weer een dag. Je hebt nu tenminste wel tijd voor jezelf genomen, dat is het belangrijkste.

 1. Geniet

  We schreven er eerder ook al over: genieten is misschien wel het belangrijkste aspect van (solo)sex. Geniet van de tijd met jezelf of de tijd die je samen hebt.

 1. Belangrijk

  Houd rekening met het tijdstip. ’s Morgens een half uur eerder wakker? Ochtend(solo)sex! ’s Avonds laat geen energie meer? Pak de (juiste!) vibrators erbij, gemak dient de mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben je een robot? *