Lust

5 problemen, 1 oplossing

Het wordt langzamerhand weer kouder en steeds langer donker. Wat hebben die wintermaanden eigenlijk voor nut? Eerlijk is eerlijk, december is toch eigenlijk wel het hoogtepunt vol met lekker eten, feestjes en plezier. Maar hoe overleven we die winterdip en de extra kilo’s na weer een gevulde kalkoen met Kerst? Sex. Los gaan is de oplossing. Is dit hogere wiskunde? Nee. Volgens experts is het bewezen dat we in de winter meer zin hebben in een potje rampetampen dan in de rest van het jaar. Klinkt best logisch. Als je warm voor de kachel zit, dan kun je maar beter je tijd goed benutten. Zoals Peter R. de Vries zou zeggen: MAAR ER IS MEER!

1. Weg met de sportschool. Go sex
Wie heeft het in de lente nog over het kerstdiner als jij aan komt lopen met je afgetraind lichaam? Tijdens een wippartij van een half uur is het mogelijk om eventjes 300 calorieën van je buikje af te halen. Ja, met een half uurtje buiten hardlopen verbrand je inderdaad meer. Maar wees nou eerlijk, wat doe je liever..

2. Because i’m happy
Endorfine, ooit van gehoord? Dat is een endogeen geproduceerde opioïde peptide met pijnstillende eigenschappen die als neurotransmitter fungeert. Dit mag je direct vergeten. Anders: het maakt je gelukkig en toevallig wordt het aangemaakt tijdens het bedrijven van de liefde. Zeg maar gedag tegen je winterdip.

3. Stress? Nooit van gehoord..
De zon, een drankje op het terras, uitwaaien op het strand. De zomer is genieten bij uitstek. De winter daarentegen.. Dan maar harder werken voor die felbegeerde zomer naar de Malediven. Maar dan moet je die extra stress wel ergens in kwijt kunnen. Exactamundo, love-making is de oplossing.

4. Hatsjoe, gezondheid!
Dat winterweer gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten (ha-ha). Een verkoudheidje heb je al snel te pakken en voor je het weet loop je weer snotterend door het leven. Ook daar heeft de wetenschap iets uit de hoge hoed voor getoverd. Ga gewoon even een paar keer per week van bil en je immuunsysteem krijgt een enorme boost. Wat denkt ons lichaam toch goed met ons mee.

5. Drop it likes it’s hot
Drie paar sokken aan en nog steeds koude voeten as f*ck. En die verrekte aanhangsels zorgen er dan direct voor dat de rest van je lichaam het ook niet warm krijgt. Lekker rollenbollen zorgt er wél voor dat je weer een aangename lichaamstemperatuur krijgt. Gaan met die banaan en snel een beetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *