wereldorgasme

Het jaarlijkse Wereldorgasme voor wereldvrede
Kom samen!

wereldorgasme mind the gap

In 2013 vonden er wereldwijd meer dan 2,5 miljard orgasmes plaats.
Overal ter wereld en in elke cultuur; een oceaan van positieve energie.
Dus, reken maar even mee: Meer dan 100 miljoen orgasmes per uur. Elke dag.
1,5 miljoen per minuut.
We willen proberen om deze enorme hoeveelheid positieve energie te bundelen en vragen de mensheid om hun orgasme op deze speciale dag op te dragen aan de wereldvrede.
Met je partner, alleen, in groepsverband, wat dan ook, dat maakt niet uit. Doe mee, tijdens de zonnewende om 11 over 11 op 21 december, of op een zelfgekozen moment in het etmaal van de zonnewende, de kortste dag van het jaar.


Geschiedenis schrijven

Dit is de 8e editie van het Wereldorgasme voor wereldvrede, een wereldwijd evenement dat jaarlijks tijdens de zonnewende, de kortste dag van het jaar, plaatsvindt.
Miljoenen mensen van over de hele wereld deden al mee aan voorgaande edities. Op hun eigen, unieke manier zeiden ze ’JA’ tegen wereldvrede.
Het Wereldorgasme heeft bijgedragen aan wetenschappelijk onderzoek naar het collectieve bewustzijn, via het Noospehre Project op de gerenommeerde Princeton University, en meer recent via The Center for Subtle Activism.
Ook jij kan, met jouw orgasme, bijdragen aan een een betere toekomst. Zet jouw orgasme in voor de vrede! Je bent niet alleen: miljoenen mensen over de hele wereld doen ook dit jaar weer mee.

 

Een embleem dat onze overeenkomsten verbeeldt

MIND THE GAP

Dit universele symbool staat niet alleen voor het Wereldorgasme, maar ook voor alles dat ons als mensen verbindt: wijsheid, mededogen, heelheid & geluk. Hou dit symbool en alles waar het voor staat in je achterhoofd wanneer je je orgasme opdraagt aan de Wereldvrede!

wereldorgasme mind the gap

De feiten

• Orgasmes zijn gezond
• We krijgen orgasmes via onze geslachtsorganen, maar het centrale zenuwstelsel is de plek waar een orgasme daadwerkelijk plaatsvindt: orgasmes zijn een totaalervaring waarin zowel lichaam & geest een rol spelen.
• Hedendaagse wetenschappelijke methodes vergroten en verbeteren de mogelijkheden voor individuën om orgasmes te krijgen, maar ook in in oude, antieke tradities over de hele wereld werden technieken ingezet om het orgasme in te zetten voor het algemene welbevinden.
• Voor ongeveer 70% van de vrouwen in clitorale stimulering nodig om een orgasme te bereiken; 10% van de vrouwen heeft nog nooit een orgasme ervaren.
• Wat is, evolutionair gezien, de verklaring dat voor het vrouwelijke orgasme, en waarom is het lastiger te bereiken dat het mannelijke orgasme? Daarover is veel (wetenschappelijke) discussie. Volgens sommige verklaringen is het voor vrouwen evolutionair gunstig om een man te zoeken die zorgzaam, geduldig, toegewijd en fantasierijk is, en niet alleen (zoals bij andere zoogdieren) groot en sterk.
• Hoewel er niet veel over gesproken wordt, is het orgasme in alle culturen op de wereld een gekoesterde ervaring.


Het orgasme als gebed

Ook in de meest orthodoxe religies is het ‘doel’ van het orgasme om de geest zich, tijdens het scheppen van nieuw leven, te laten richten op het goddelijke. Eeuwenoude spirituele tradities gebruikten het orgasme als een moment van gebed en bezinning, een manier om gedachtes extra kracht te geven.
Wat je ook gelooft, of waarin je ook gelooft - er is wetenschappelijk bewijs voor de meetbare effecten van het gemeenschappelijke gebed. Dus of je nu gelooft in de kracht van het collectieve orgasme of niet; baat het niet dan schaadt het niet. Het is sowieso een geinig experiment.

 

wereldorgasme mind the gap

Het orgasme als meditatie

Geloof het of niet, in de meeste religies zijn er teksten en leringen te vinden over de heiligheid van het orgasme. Meestal zijn daar ook regels aan verbonden over de onwenselijkheid om een orgasme te beleven met iemand anders dan de echtgenoot of echtgenote, en soms wordt ook het orgasme door zelfbevrediging afgekeurd. Monniken en nonnen zien er maar meteen helemaal vanaf als het niet binnen de religieuze context gebeurt.
In sommige meditatie-tradities wordt het orgasme gezien als een venster naar de absolute waarheid. In ieder geval kan je zeggen dat het overal gaat over het overbruggen van de kloof, een brug naar een plek waar het dagelijkse brein even stopt met malen en voor een kortstondig moment wordt vervangen door pure gelukzaligheid.

 

wereldorgasme mind the gap